Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

A fost clasat dosarul de înaltă trădare al premierului Viorica Dăncilă

A fost clasat dosarul de înaltă trădare al premierului Viorica Dăncilă

DIICOT a anunţat astăzi clasarea cauzei ce o viza pe Viorica Dăncilă şi în care erau cercetate infracţiuni de înaltă trădare, pe motiv că fapta nu există. Plângerea era făcută de Ludovic Orban. Procurorii DIICOT au clasat joi dosarul care o viza pe Viorica Dăncilă şi în care erau cercetate infracţiuni de înaltă trădare, divulgare a secretului care pericliteaza securitatea naţională, uzurpare a funcţiei şi divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Liderul liberal o mai acuza pe Viorica Dăncilă, în sesizare, şi de prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, în scopul de ascunde fapte împotriva intereselor statului, anunță Mediafax. Anchetatorii au închis această cauză penală pe motiv că fapta nu există.

Pe 17 mai, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care şi înaltă trădare, în legătură cu scandalul privind memorandumul referitor la mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

DIICOT anunţa, pe 28 iunie, că a început ancheta cu privire la fapte în cazul plângerii penale împotriva şefului Executivului.

Nicolicea: Orban a pus în pericol secutitatea națională

Președintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea a reacționat imediat după anunț. „Faptul că spui prostii și nu știi ce spui, nu este o scuză. Inducerea în eroare a organelor judiciare, sesizarea penală făcută prin denunț în cazul nostru, cu privire la existența unei fapte prevăzute de legea penală - trădarea cum zice el, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Asta merită Orban, că asta a făcut. A făcut o sesizare penală cu privire la existența unei fapte prevăzute de legea penală, trădarea, cunoscând că aceasta este nereală”, a declarat Nicolicea pentru Mediafax.

Potrivit deputatului PSD, Orban a răspândit și informații false prin care a pus în pericol securitatea națională, faptă care se pedepsește și ea cu închisoare. „De asemenea, prin mijloace mass-media, a comunicat și răspândit date sau informații false, cunoscând caracterul fals al acestora, punând în pericol securitatea națională, relațiile noastre cu statul Israel, și asta este pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani. Rămâne să vedem dacă se autosesizează Parchetul. Asta se întâmplă când vorbește unul care nu prea citește”, a precizat președintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

dancp2

Acum 3 ani

ce zice dna raluca turcan din botsheni?
Raspunde

alexandru graur

Acum 3 ani

Ce inalta tradare? de unde atata tradare/ Singura tradare pe care a comis-o dna Dancila este cea fata de limba romana!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus