Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
17°C

Facem de-o fundație?

Brașovul insistă cu un proiect care pentru mulți pare gigantic și inutil: încă un aeroport în Transilvania. Clujul galopează furibund pe piața muncii, devenind un punct de reper est-european în tot ce ține de IT. Alba recuperează rapid deficitul de imagine și devine iar o cetate importantă pentru Transilvania, încercând să aspire turiștii care bâjbâie nesiguri cu degetul pe hartă, evident virtuală. Începe să devină un punct interesant pentru cei care vor să facă ceva cu timpul lor liber. Mai mult, pe lângă turiști aspiră toate investițiile pe care Sibiul nu le-a mai putut primi din cauza lipsei forței de muncă.

Lumea din jurul nostru se mișcă și încet-încet ar trebui să ne dezmorțim și noi. Da, există proiectul Sibiu, regiune gastronomică, însă din păcate, încă pare a fi o nebuloasă. Pare că se dezvoltă scrâșnind din dinți, puțin haotic, încercând să exprime ceva ce nu este.

Dacă luăm campania din 2016, vedem că și atunci erau puține idei: ceva pentru sport, ceva pentru educație, ceva fonduri europene, un pic de aqua-park, puține proiecte concrete. La județ, la fel. Acolo se vorbea de spitalul regional, proiect aflat și acum la nivel de schiță. Puțin, extrem de puțin pentru o jumătate de mandat.

Sibiul mi se pare că rămâne cumva mic. Sau mediu. La nivelul de acum cinci, șase ani, fără șanse de a se dezvolta mai mult. Pentru mulți sibieni, asta e perfect. Pentru alții însă, e puțin. Aceștia sunt cei care tot timpul vor mai mult. Mai multe oferte de muncă, salarii mai mari, mai multe oportunități de timp liber, o satisfacție mai mare de a trăi într-un oraș expansiv. Iar ideea de zonă metropolitană avea exact acest avantaj: oferea orașului un spațiu să respire. Acum încă pare un burg șarmant, cu o identitate culturală și turistică deja conturată, însă puțin limitat în ceea ce vrea să devină mai departe. Și asta din cauza felului în care e construit, dar și din cauza incapacității conducătorilor lui de a face o proiecție de viitor. Mai largă de jumătate de mandat.

Da, sunt mulți care vor să ardă etape. Pentru mulți timpul ticăie prea încet, însă administrația locală nu poate avea această scuză. Și asta pentru că nici la capitolul imaginație nu stă foarte bine.

Tândălim pentru un amărât de stadion cu un buldozer și doi Dorei. Nici nu punem deocamdată problema de-o sală polivalentă pe măsura egoului sibienilor. N-avem nici acum un centru expozițional. Ce să mai zici de teatru? Planul e plimbat de la primărie, la Chiriac. Nici nu mai discutăm de altceva, pentru că ar fi penibil.

Din nou: un stadion, un teatru, un spital nu se fac de azi, pe mâine. Dar nici măcar să sapi o fundație în 20 de ani?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Branțu de la pantof

Acum 3 ani

e altceva Aline !!!!!! un articol si pentru oameni !! !!! nu-ti dau sfaturi , doar fii atent cat interes mai prezinta pentru sibieni ce zice trif despre turcan sau neagu despre viorica !!!!!!! scrieti pentru oameni !!!!!!!!! tineti-va legitimatia de jurnalist la gat, ca pe o medalie si nu in portofelul de la spatele blugilor !!!!!!!!! ca incepe sa pută !!!!!!!!!!
Raspunde

I.S

Acum 3 ani

Las ca o sa faca spitalul pe 20 de hectare si cand e gata vor realiza ca totul e ingramadit si peste 5 ani tre alt spital intr-un loc mai mare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus