Miercuri,
25.11.2020
Cer Senin
Acum
-3°C

Topul facultăților din Sibiu, în funcție de concurență

02 Octombrie 2018 13:57

Topul facultăților din Sibiu, în funcție de concurență

La Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu cea mai mare concurenţă a fost la Inginerie, datorită dezvoltării parcului industrial de la marginea oraşului, care oferă locuri de muncă tinerilor încă din timpul facultăţii.

Rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Ioan Bondrea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în urma examenelor de admitere pentru anul universitar 2018 – 2019, cea mai mare concurenţă a fost la Inginerie.

„Am avut concurenţă mare la Inginerie. Este un lucru normal, datorită faptului că avem parteneriate cu fabrici din Parcul Industrial, care au nevoie de oameni bine pregătiţi. Acum se va dezvolta şi un centru de cercetare. Practic, au nevoie de angajaţi foarte mulţi şi foarte buni”, a spus prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea.
Potrivit acestuia, pentru a atrage cât mai mulţi studenţi şi din străinătate către programele de licenţă ale Facultăţii de Inginerie sunt discuţii ca, pe lângă oferta actuală, să fie introduse şi module în limba engleză.

„Avem mulţi studenţi din străinătate care vin pentru studii de inginerie, dar nu atât pe cât ne-am dori”, a spus Bondrea.

În total, la Inginerie au fost scoase la concurs 883 de locuri la Licenţă şi 455 la programe de master.

Concurenţă a fost şi la Facultatea de Medicină, unde au candidat patru persoane pe un loc pentru toate programele scoase la concurs, respectiv Medicină generală, Farmacie şi Medicină Dentară.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

de la sibieni

Acum 2 ani

Top la ce, la candidati pacaliti cu locuri bugetate distribuite preferential la inginerie si la medicina, pacaliti ca vor fi bine educati, pacaliti cu o educatie profesionala de slaba calitate, fara resurse educationale si cu profesori "tineri " dar fara valoare profesionala, asa arata astazi topul de la ULBS in fruntea caruia sta o conducere fara performante notabile, pusa doar pe capatuiala plimbarilor peste granita, pusa pe cheltuitul banilor universitatii in folosul grupului lor !
Raspunde

Konig von Siebenburgen

Acum 2 ani

Ar fi foarte oportuna o sectie de educare si civilizare a fostilor olteni care urmeaza sa devina noii sibieni...poate asa nu vom mai auzi la tot pasul "fratioare", "vericule", "sa moara mama daca te mint", "hai fataaaa", etc... E (in) volutia Sibiului se aseamana cu situatia unei catedrale gotice de la 1200 in care se monteaza wc-uri ecologice...a ajutat mult si trista zi de 1 decembrie 1918...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus