Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Comunitățile din împrejurimile Sibiului participă la evenimentul Sibiu 100. Centenarul României Mari

Comunitățile din împrejurimile Sibiului participă la evenimentul Sibiu 100. Centenarul României Mari

Centenarul Marii Uniri de la 1918 este sărbătorit la Sibiu printr-un eveniment de amploare, care va avea loc în Piața Mare, pe data de 6 octombrie 2018.

Primăria Municipiului Sibiu, cu sprijinul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescuʺ - partener strategic, Continental Automotive Systems - partener principal și al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu - producător, organizează evenimentul „Sibiu 100. Centenarul României Mari” cu scopul de a reitera importanța Marii Unirii în istoria noastră recentă și pentru a readuce în atenția comunității rolul important al Sibiului în înfăptuirea acestui act istoric, dar și în zilele de după Unire când în orașul nostru a funcționat Guvernul provizoriu al provinciei. 21 de comunități din împrejurimi alături de Sibiu sărbătoresc împreună „Sibiu 100. Centenarul României Mari”

Foto_arhiva_Sibiu_1-ian-2019 (12)

Sărbătoarea Centenarului adună la Sibiu peste 500 de persoane din Sibiu și împrejurimile Sibiului care vor sărbătorii alături de sibieni. Îmbrăcați în porturi populare, aceștia vor reprezenta valorile și tradițiile locale, transmițând mesajul unității și al înțelegerii.

Reprezentanți ai comunităților din Gura Râului, Alțâna, Săliște, Săsăuș, Chirpăr, Rășinari, Șelimbar, Mohu, Bungard, Veștem, Arpașu de Jos, Retiș, Brădeni, Avrig, Tălmaciu, Tălmăcel, Bazna, Boian, Sadu, Cugir, Turnișor împreună cu Complexul Național Muzeal Astra ca reprezentant al Sibiului vor reconstitui parada ce a defilat acum 100 de ani în fața delegației generalului Berthelot.

4722

“Sibiul și zona noastră au prosperat mereu în spiritul vecinătății și de aceea comunitățile au fost mereu puternice și bine reprezentate. Mulțumesc reprezentanților comunităților pentru implicarea în acest eveniment”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Ciprian Ștefan Ciprian Ștefan
"Muzeul Astra vine în întâmpinarea evenimentului din 6 octombrie, dedicat intrării generalului Henri Mathias Berthelot în Sibiu, cu câteva elemente specifice din recuzita noastră muzeală, achiziționată prin programele derulate de muzeu în cadrul proiectului Romania centenară. Vom ilustra tuturor participanților la eveniment, modul în care satul și țăranul român au fost implicați în efortul de război. Vom defila în costume populare de zona Sibiului, vom veni și cu uniforme din Primul Război Mondial, dar și cu peste 100 de obiecte, transportate în care ca acum 100 de ani. La 1918!", Ștefan Ciprian Anghel, director general CNM Astra
tarani si soldati

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Konig von Siebenburgen

Acum 4 ani

Tot respectul pentru aceasta intentie si pentru cei care organizeaza acest eveniment DAR cei care au infaptuit marea unire, ma refer la elitele transilvanene, aveau idealuri nobile, erau adevarati patrioti si romani in adevaratul sens al cuvantului. Ma intreb, oare ce ar spune acum, vazand cum in 100 de ani, Transilvania s-a balcanizat si manelizat in mare parte? Cum asteptam si ne milogim ca marele Bucuresti sa trimita bani de un podet si de un metru de sosea, in timp ce orasele din Transilvania asigura mare parte din PIB-ul tarii. Din randuiala si disciplina saxona, am ajuns la mizeria si furtul care caracterizau vechiul regat. De la capitala Viena, am ajuns la capitala Videle...un eveniment trist si gol de continut.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus