Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Neagu: românii ar trebui să nu-i acuze pe primari pentru faptul că trotuarul sau strada nu se mai repară anul acesta

Neagu: românii ar trebui să nu-i acuze pe primari pentru faptul că trotuarul sau strada nu se mai repară anul acesta

Vine pentru lipsa banilor din comunitățile locale o poartă exclusiv ministrul Finanțelor, susține deputatul liberal Nicolae Neagu într-o declarație politică rostită astăzi de la tribuna Parlamentului. ”Domnilor guvernanți actuali,  le-ați afectat comunităților locale dreptul la civilizație. În anul 2017 Guvernul a reușit contraperformanța celor mai slabe investiții publice din ultimii 12 ani, de numai 3,21% din PIB. Nu vreți să recunoașteți că peste 80% dintre investiții au fost realizate de primării, din bugetele proprii, din impozitele și taxele plătite de cetățeni la nivel local. Anul acesta, pare că v-ați răzbunat pe toți primarii și, vrând să le arătați că dumneavoastră sunteți șeful, le dați o lecție și le transmiteți că nicio investiție locală nu se va mai face de acum înainte fără semnătură de la București. Din păcate, primarii vor fi întrebați de cetățeni de ce au abandonat proiecte importante pentru comunitate și oamenii trebuie să știe că, de această dată, chiar nu au motive să-i apostrofeze pe primari! Să presupunem, prin absurd, că veți veni și veți recunoaște greșelile și veți spune că la următoarea rectificare bugetară o să dați primarilor și niște mărunțiș pentru investiții, nu doar pentru factura la curent. Nu o să fiți credibil, căci o investiție publică locală – asfaltarea unui drum, a unui trotuar, modernizarea unei școli, a unui dispensar – se demarează la începutul anului, nu în noiembrie sau decembrie! Și dacă veți da, știți de pe acum că iar îi veți păcăli pe primari pentru că, legal, nu mai au cum și când să cheltuiască banii!”, a spus Neagu.

Liberalul este de părere că vinovații pentru toate neregulile din administrația locală ar trebui căutați în București, nu în teritoriu. ”Pentru aceste motive, românii ar trebui să nu-i acuze pe primari pentru faptul că trotuarul sau strada nu se mai repară anul acesta, căci cei mai mulți dintre aleșii locali au avut toată bunăvoința, au avut proiecte, însă Ministrul finanțelor le-a tăiat orice speranță. Părinții să nu-i certe pe primari pentru că nu au renovat în această vară școlile și grădinițele pe care le au în administrare, pentru faptul că nu au modernizat toaletele sau nu au introdus apă curentă în unitățile de învățământ, căci banii de investiții au fost confiscați de Ministerul Finanțelor. Elevii să nu fie supărați pe primari pentru faptul că nu-și primesc laptele, cornul și fructele în școli, căci, încă de la începutul anului, n-au fost alocați suficienți bani pentru aceste programe, iar suplimentarea sumelor s-a dat abia după începutul școlii”, a mai spus liberalul.

Neagu îi cere ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, să ia ”o pauză din campania electorală continuă în care vă aflați, fie pentru funcția de prim-ministru, fie pentru cea de președinte al PSD, fie chiar pentru cea de Președinte al României”.  ”Opriți-vă măcar câteva zile și luați-vă în serios funcția importantă pe care o dețineți. Arătați că puteți mai mult decât Ionuț Mișa sau Viorel Ștefan! De aceea, vă propunem să acoperiți în integralitate bani pentru asigurarea serviciilor sociale pentru persoanele cu dizabilități, să acoperiți toți banii pentru programele sociale din școli, pentru subvențiile la transportul elevilor și profesorilor, pentru salariile șoferilor care conduc microbuzele școlare din mediul rural, pentru investiții în reabilitarea școlilor, spitalelor, pentru cofinanțarea proiectelor ce pot fi realizate din fonduri europene nerambursabile”, a mai susținut Neagu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

City Zen

Acum 5 ani

Depinde de primării. Unele dau mulți bani pe divertisment, continuu, plus chiriile mari către instituțiile săsești retrocedate.
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 5 ani

Salarile din primării sunt colosale ,un muncitor necalificat are cam 2000 de lei net(cât are un muncitor calificat la privat ),La primărie, faci nu faci treabă ,salariul îl primeşti .Ce rost mai are să munceşti?
Raspunde

Vecina

Acum 5 ani

Tu Neagule Mai bine Taci doar ai falimentat o fabrica...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus