Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Turcan: Dacă Dăncilă nu își dă demisia, va ieși urât din istorie

Turcan: Dacă Dăncilă nu își dă demisia, va ieși urât din istorie

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan susține că 4000 de angajați din sistemul de învățământ, profesori și personal didactic auxiliar și nedidactic, vor fi disponibilizați, în contextul în care nu mai sunt bani suficienți la buget pentru educație. ”În timp ce la Bruxelles Viorica Dăncilă a spus minciuni, la București ministrul Popa a dat o ultimă lovitură sistemului educațional din România. 4000 de angajați din sistemul de învățământ - profesori și personal didactic auxiliar și nedidactic - vor fi disponibilizați de Guvernul Dăncilă-Dragnea. Inspectoratele au primit deja Ordinul și pregătesc lista cu profesorii care vor fi demiși. Am avertizat încă de anul trecut că nu sunt bani pentru Educație. Că Bugetul de stat este insuficient și că nu există bani pentru salarii decât pentru primele 9-10 luni ale anului. Ministerul a dezmințit această informație de fiecare dată. Astăzi, putem vedea că, din păcate, am avut dreptate! În lunile precedente au plătit cu o întârziere de 2-3 luni contribuțiile sociale ale profesorilor. Astăzi, PSD ne spune foarte clar că este nevoie de reducerea a 4000 de posturi din învățământ. Dăncilă minte în Parlamentul European. Minte și în Parlamentul României.  În condițiile în care la începutul anului școlar existau mii de posturi vacante, PSD taie din posturi, comasează clase și închide școli. Demisia premierului ar fi prea puțin! Îi solicităm să stopeze acest Ordin și să suplimenteze banii pentru plata salariilor profesorilor”, a spus Turcan într-o declarație de presă.

Liderul PNL Sibiu a spus în același context că premierul Viorica Dăncilă a fost la Bruxelles în calitate de apărător al infractorilor. ”Doamna Dancilă s-a comportat și la Bruxelles ca un apărător al infractorilor! A mințit în mod repetat, a plasat România nu doar în afara cadrului constituțional, ci și în afara tratatului de integrare. Singura soluție ar fi demisia. Dacă nu își dă demisia, va ieși urât din istorie, nu este altceva decât marioneta domnului Dragnea”, a mai spus Turcan.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

StiiTu

Acum 5 ani

Pe tine moldoveanca rusofila nici Dancila nu te intrece ! ...reorientare spre Botseni - urgent !
Raspunde

politrucul

Acum 5 ani

Mergeti doamna si candidati acolo unde v-ati nascut! ce cautati printre ardeleni? Va place traiul la Sibiu, nu-i asa? lasati-o pe Dancila la Bucuresti. Sa piara pe limba ei ca si alti politicieni de carton!
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

demisia turcan- PDL base - nu pnl si drumul la botsheni,e mai aproape de moscova!
Raspunde

B.Utoru

Acum 5 ani

Nu știu cum va ieși Veorica din istorie, dar tu ai intrat foarte urât acolo!
Raspunde

gogu

Acum 5 ani

Ca si alti politicieni, de altfel... Care dintre politicieni are coloana vertebrala si vrea numai binele tarii si al poporului dupa parerea dvs.?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus