Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Moțiune pe Finanțe, respinsă. Sibiul este într-o lipsă acută de finanțare

Moțiune pe Finanțe, respinsă. Sibiul este într-o lipsă acută de finanțare

Camera Deputaţilor a respins ieri moţiunea simplă pe Finanţe intitulată "Tripleta Dăncilă - Vâlcov - Teodorovici sugrumă administraţia publică din România", depusă de liberali. S-au înregistrat 97 de voturi "pentru", 157 "împotrivă" şi 24 de abţineri, iar ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici rămâne în funcție.  ”Cu românii și cu mediul de afaceri trebuie să fie partener ministrul Finanțelor, nu cu partidul pe care îl reprezintă, pentru că sensul unei construcții bugetar-fiscale este funcționarea statului în folosul lor! Ei contribuie la bugetul țării prin taxe și impozite plătite! Dezvoltarea și investițiile sunt singurele indicatoare reale ale unei economii performante! Cu ei trebuie să fie partener ministrul Finanțelor, nu cu PSD!

În lipsa investițiilor, recomand Ministerului Finanțelor să devină și partenerul administrațiilor publice locale, singurele care au dezvoltat țara. Eu și PNL suntem însă convinși că nu se poate. În cazul în care nu a dorit sau nu a putut să contribuie la dezvoltarea țării, Eugen Teodorovici trebuie să lase pe altcineva să conducă Ministerul Finanțelor”, a reacționat deputatul liberal Nicolae Neagu printr-un comunicat de presă. ”Nu putem fi mulțumiți! Un exemplu este județul Sibiu, unde administrația locală este într-o lipsă acută de finanțare! Cei mai mulți dintre aleșii locali au avut proiecte, însă Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici le-a tăiat orice speranță si le-a transmis primarilor că nicio investiție locală nu se va mai face de acum înainte fără semnătură de la București. Ce ar trebui să răspundă acești primari când vor fi întrebați de cetățeni de ce au abandonat proiecte importante pentru comunitate?  Oamenii din comunitățile locale au dreptul și trebuie să știe că dumneavoastră ați confiscat resursele financiare ale primăriilor, ați găsit soluția ”salvatoare” și i-ați trimis pe primari să se împrumute”, se mai arată în comunicat.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus