Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-5°C

Necula: Nespălații pe creier au acuzat spălații

Necula: Nespălații pe creier au acuzat spălații

Părintele Constantin Necula a postat în Tribuna, aseară, cu câteva minute înainte de încheierea referendumului un comentariu în care trage propriile concluzii cu privire la vot. ”Cifrele sunt limpezi și fiecare le va folosi pentru a argumenta în felul ce-i convine. Am văzut deja reacția unor vectori de imagine aplaudând cu o mână și cu cealaltă postând pe facebook, sursa cea mai de preț a diseminării unei manipulări vrednice pentru o cauză politică adevărată. Ne-am testat și am ieșit pozitiv la ură și preconcepții, la greață prin privire la sexualitatea celuilalt, la mediocritate și vulgaritate, la incultură politică. Constat că cea mai boicotată ne-a ieșit conștiința. Unii din copiii creștini ai Bisericii mele au ieșit din abstracția boicotului. Alții, asemeni unor adolescenți care le știu pe toate, au spălat vase, au curățat cartofi, au făcut baie de aburi și au aplicat orice în încercarea de a-și trăi Duminica așa cum o fac mereu. De fapt, adepții boicotului nu au făcut decât ce fac mereu Duminica. Se afundă într-o credință personală și îl reduc pe Dumnezeu exact doar la ce cred ei că este, un Dumnezeu al oportunismului detailat până la aroma de cafea și fumul de țigară. Nespălații pe creier au acuzat spălații. Acuzele lor dovedesc că sunt mult mai grave fisurile din conștiința noastră decât simpla provocare și menținere a unui boicot”, a scris Necula în Tribuna.

Preotul consideră că principalii vinovați pentru eșecul referendumului sunt politicienii. ”Liderul unui partid care a promis un Referendum și l-a dat, a promis UE un Nu și l-a oferit, a dovedit încă o dată că știe mai mult decât autointitulații politicieni că politica se înrudește, temeinic și pentru mine definitiv, cu cea mai veche meserie din lume - cum le place să zică”, a scris Necula, făcând probabil referire la Liviu Dragnea. Și a continuat cu trimiteri la USR, cel mai probabil. ”Unii se întrebau dimineața cât a crescut peste noapte procentul de participare. Nu, creștinii României nu v-au provocat la un exercițiu de hoție cum v-ați obișnuit și cum jurați că va fi și acesta. Nu boicotul vostru și nici pompieristicii observatori ai unor partide au făcut să fie corectă participarea la Referendum. Cum mai pot crede eu în obiectivitatea unui partid și ai observatorilor lui când de la început au acuzat de fraudă un act în a cărui organizare nu creștinii și nici ceilalți, votanții, sunt implicați? Unde mai pui că la nivel local, același partid, i-a dăruit voturile câștigate de un candidat al său membrului unui partid de la putere prin redistribuire, socotind aceasta moralitatea întruchipată”, a mai scris preotul. Această ultimă referire face aluzie la redistribuirea voturilor de la alegerile parlamentare, acolo unde USR nu a prins un loc de senator, iar voturile au fost acordate PSD de algoritmul alegerilor.

Necula încheie pesimist și face o promisiune creștinilor: ”Duminica e pe sfârșite. Poate că nici nu va mai fi niciodată o Duminică reală. Nu, n-am să mă mai gândesc în timpul Liturghiei cum vă boicotați sufletele, m-am dezlipit de această datorie. Știu. Nu mi-ați cerut-o niciodată, dar mi-au trebuit zilele acestea să înțeleg. De fapt nu ați cerut Bisericii nimic. Ea v-a oferit mereu, ca o îndrăgostită, iubitului ei - sau, mă rog, definiți cum vreți cuplul, e liber - tot ceea ce ținea de boicotarea răului din voi, din viețile voastre. Nici măcar nu mai e nevoie să ne prefacem de-acum. Știm fiecare încotro ne îndreptăm privirile, care este drapelul sub care slujim. Criza de lideri politici amendată, insistența timp de 30 de ani pe toate greșelile reale ori închipuite ale oamenilor din Biserică și mai nou din tot ce o mărturisește, utilizarea diasporei pe post de marotă a politicii liberale până când s-a dovedit prea legată de cultura de Acasă ca să nu înțeleagă cultura Înstrăinării în care trăiește și multe, multe altele, sunt motivul unor procente mici, dar importante”, a mai scris Necula.

Biroul Electoral Central a anunţat prezenţa la vot la închiderea urnelor, după două zile de scrutin, în cadrul referendumului pentru familie, aceasta fiind de 20,41%.Drept urmare,referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflaţi pe listele electorale permanente.

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, din 18.278.496 alegători înscrişi pe listele permanente, s-au prezentat la referendumul din acest weekend 3.731.704, reprezentând 20,41%.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

41 comentarii

Lilinus

Acum 3 ani

Absolut penibil! Nu înteleg de ce il mai distribuiti.
Raspunde

somnul natiunii

Acum 3 ani

Este atat de simplu de vazut de ce. Pentru a colecta dejectii in lista de comentarii. Domnului jurnalist vidanjor ii place mirosul asta si aici pe TS e capabil sa il obtina foarte usor folosindu-se de postacii/haterii de serviciu. Pofta buna!
Raspunde

Mata din Centru

Acum 3 ani

Vorbeste reprezentantul unei institutii care paraziteaza pe spinarea noastra, o institutie care refuza sa afiseze steagul uniunii desi papa banul public ca sa produca o armata de frecangii. El vorbeste de spalat creierul ? Asta fac toata ziua taicii si maicile angajate in organizatia securista BOR SECU SRL.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

A

Acum 3 ani

Ce legatura are UE cu BOR? Sau esti vreun eurofil obsedat? Problema romanilor e ca obsedeaza asupra unei institutii pe care nu o inteleg.
Raspunde

Misu

Acum 3 ani

Trezirea părinte. La acest referendum palma cea mare si-a luat-o BISERICA.
Raspunde

Prea complicat ptr unii

Acum 3 ani

Prea l-ati complicat. Prea mult, prea lung, prea de sus, prea ca la tara.
Raspunde

biciclist

Acum 3 ani

BOR-ul ataca PSD-ul! Ce poate fi mai sanatos pentru Romania imediat dupa referendum?
Raspunde

Okooko

Acum 3 ani

Da. Exact mincinosii și ipocriți s-au trezit să strige ca sunt boicotati. BOR are nevoie de dizolvare. Nu își mai are rostul într-o societate. Fara religie ne eate mai bine
Raspunde

City Zen

Acum 3 ani

Marx, Engels și Lenin spuneau la fel. E clar că nu se mai face istorie în școală. Andrei Șaguna și Telegraful român chiar nu au făcut nimic pentru societate ?
Raspunde

filip

Acum 3 ani

Un atotstiotor de tot si de toate intru totul si despre toti
Raspunde

reverendum

Acum 3 ani

Urata scriere de la un cleric intr-o seara de duminica, in stil si continut. Nu vad nimic linistitor in ce spone. exprimarea este dura, bolovanoasa si amara, cu multe consideratii politice care nu au ce cauta in mesajul unui preot. Inteleg ca a investit sperante mari care nu s-au materializat, nu stiu ce altceva il putea face sa simta asa.
Raspunde

M

Acum 3 ani

@reverendum "multe consideratii politice care nu au ce cauta in mesajul unui preot" Sunt multe consideratii politice in absolut tot ce face biserica si reprezentantii ei, care nu au ce cauta acolo. Eu ma bucur ca in sfarsit si-a dat si BOR arama pe fata si au demonstrat cat de mult ii intereseaza sa se amestece in problemele statului, poate asa isi da toata lumea seama ca nu sunt si nu au fost niciodata independenti de stat, si ii vor supune la aceleasi rigori cu celelalte institutii de stat (impozite, TVA, reglementare guvernamentala etc.)
Raspunde

Mihai

Acum 3 ani

Eu nu am fost la vot pentru ca asa mi-a dictat conștiința dar nu sunt in masura sa emit judecăți de valoare fata de cei ce au fost. Părintele este un om bun si cu har de la Dumnezeu insa misterioase sunt căile Domnului prin care politica si oportunismul prelatilor si-au dat mâna de ani buni pentru a crea o monstruozitate de instituție sub numele BOR. Doar istoria ne va arata câtă ură a sădit biserica in inimile si asa dezbinate a societății românești din ultimul deceniu. In urma acestui vot popular eșuat, prin care s-au cheltuit sume enorm de mari pentru o țară săracă, cineva trebuie sa plateasca factura si sa înapoieze banii catre contribuabili. Sa speram ca fiecare dintre noi sa isi aduca aminte de iubirea si acceptarea pe care Fiul lui Dumnezeu ne-a învățat să o avem fata de aproapele nostru indiferent de religie, etnie, rasă, sex, orientare sexuală s.a.
Raspunde

2cents

Acum 3 ani

stai linisiti mai mihai, ciprian, lol sau cum iti mai zici, crestinii din Romania mereu au fost toleranti cu cele insirate de tine acolo, chiar si cu dezorientarile sexuale. Nu s-a schimbat nimic, faptul ca tu poti sa delirezi pe aici nestingherit nu te face sa rosesti cand te dai pe aici de ceasul mortii, martirizat de catre heterosexualii astia ortodocsi?
Raspunde

hai-hui

Acum 3 ani

Hei, Sfintia-Voastra! Nu mai dati vina pe altii pentru propriile esecuri. BOR/Biserica este perceputa - pe buna dreptate - drept un focar de coruptie, indiferenta fata de oameni si aprig luptator pentru influenta politico-economica. Intelegeti ca este vina voastra cel putin la fel de mult cum este a PSD-ului. Schimbati-va, reformati-va, altfel va paste decesul prematur. O sa muriti de imbuibare. Tanara generatie nu mai inghite toate prostiile voastre.
Raspunde

Constantin

Acum 3 ani

"Ne-am testat și am ieșit pozitiv la ură și preconcepții, la greață prin privire la sexualitatea celuilalt, la mediocritate și vulgaritate, la incultură politică." Mie mi se pare ca a fost exact invers!
Raspunde

gigi homosexualu tigan

Acum 3 ani

>Ne-am testat și am ieșit pozitiv la ură și preconcepții, la greață prin privire la sexualitatea celuilalt, la mediocritate și vulgaritate, la incultură politică. ce self-projecting tipic retrograzilor incapabili sa se adapteze la realitatile vremii.
Raspunde

2cents

Acum 3 ani

gigi, cred ca puteai sa te exprimi si in limba ta daca nu sareai asa de repede pe tastatura. Auzi acolo: "self-projecting" pfuiii ce de cultura pe aici prin comentariiiii, haoleu mancatziash ochisorii
Raspunde

Toma

Acum 3 ani

Penibil,jenant,fara cuvinte!Care este adevarata fata a parintelui Necula?Cea care propovaduieste din amvon sau cea de acum, plina de ura si rautate gata sa sfasie pe toti ce-i stau in cale?Cred ca acum isi vor da seama tot mai multi de adevarata fata a bisericii!Biserica a fost intotdeauna cu puterea iar oamenii bisericii au privilegii uriase.Oare de ce acum cand simt ca nu mai pot stapani multimea sunt pur si simplu disperati?Spalatii nu au pierdut nimic:faptele mult clamate nu se pot intampla in Romania-legile actuale nu permit acest lucru!Sigurul lucru cert este risipirea unei sume uriase din banii nostri cu care se puteau face lucruri cu mult mai bune!
Raspunde

no education

Acum 3 ani

Citeste comentariile lasate pe aici de postaci ca tine si o sa ai intradevar la ce sa spui "Penibil, jenant, fara cuvinte!"
Raspunde

Free_ag

Acum 3 ani

Popo , nu mai urla arată că obosești , sa cutremurat pământul prietene , asta e începutul sfârșitului pt voi că și dogmă , in douăzeci de ani daca nu veți face o analiza reală a fenomenului veți dispărea . Așa că faceți bine și revizuiti-va atitudinea față de societate , nu mai tot lătrați atat și începeți să vă schimbați , conservatorismul ortodox , a murit de ieri . Mai ușor cu predicile mai mult cu faptele;-)
Raspunde

Simina Petru

Acum 3 ani

Un pseudo-filozof acest popa. Incearca sa filozofeze religia in ansamblu; oare nu i-a spus nimeni ca religia, in esenta ei, e antagonica filozofiei? Jenant.
Raspunde

Maxentiu Alin Paraschiv

Acum 3 ani

Cum mai pot crede eu în obiectivitatea unui partid și ai observatorilor lui când de la început au acuzat de fraudă un act în a cărui organizare nu creștinii și nici ceilalți, votanții, sunt implicați? Unde mai pui că la nivel local, același partid, i-a dăruit voturile câștigate de un candidat al său membrului unui partid de la putere prin redistribuire, socotind aceasta moralitatea întruchipată”, a mai scris preotul. Această ultimă referire face aluzie la redistribuirea voturilor de la alegerile parlamentare, acolo unde USR nu a prins un loc de senator, iar voturile au fost acordate PSD de algoritmul alegerilor. De ce nu spune necula lucrurilor pe nume??? Poate pentru ca acel usr-ist, pe nume belei traian este acelasi care i-a renovat "parintelui" apartamentul gratis, prin firma pe care o detine? Oare a indraznit sa-i bata obrazul? ca doar sunt prieteni buni. Oare stiu "pupaciosii" "parintelui" ca acesta a fost secretar utc? Chiar daca a fost cu multi ani in urma, nu i-a iesit din sange reflexul a pupa in cur pe cei de deasupra lui. Oricat de bine ar vorbi si oricat de multa cultura ar avea, necula ramane un pupincurist devotat si consacrat.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

...

Acum 3 ani

Stiu si eu cateva lucruri despre domnul Necula si in nici un caz nu pot sa trag asa o concluzie despre el. Sincer cred ca doar un om josnic si foarte frustrat poate sa debiteze injurii de genul asta aici. Daca ai a face ceva denunturi, de ce nu te duci la politie/procuratura? Daca ai fost nedreptatit de catre el in vreun fel de ce nu i te adresezi direct? Sunt convins ca va puteti intelege. Stiam si de faptul ca a fost implicat pe vremea comunistilor in utc, dar crede-ma ca nu scapa nimeni fara a fi membru. Nu stiu ce varsta ai dar judecand dupa limbaj as zice ca nu ai prins acele vremuri cu adevarat si habar nu ai despre ce vorbesti. Iar obsesia pupatului pe care o etalezi cu prea multa darnicie poate fi tratata cu putina vointa. PS: Turnul Sfatului sunteti cu adevarat josnici (mult mai jos decat cel caruia m-am obosit sa ii raspund aici). Sa copiezi un comentariu aici doar pentru a crea un spatiu de joaca al trollilor dvs. de serviciu mi se pare de o josnicie fara margini. Daca voiati parerea dansului puteati sa i-o cereti direct.
Raspunde

Sorin

Acum 3 ani

Nu mai aveam nevoie de o confirmare ca preotul Necula nu este ceea cea pare, dar uite ca a insistat sa mi-o dea. Trebuie sa fie greu sa fii unul din vectorii de imagine al campaniei si apoi sa pierzi catastrofal... Ceea ce credeam pana acum, ca nu este decat un sofist bun, care stie sa foloseasca cuvantul pentru ceea ii convine, a aratat din nou. Dar ceea ce este nou, este atacul marlanesc, in pur stil politicianist, la USR. Seamana cu ceea ce ar fi putut spune Codrin Stefanescu, sau Dragnea, sau Olguta. Cum sa acuzi ca ar fi "daruit" voturile castigate de un candidat al sau (se refera la Traian Belei) unui candidat al partidului de la putere?!? Redistribuirea este un proces electoral care se face conform legii. USR nu a ales sa dea acele voturi, ci doar a luat act de aplicarea legii. Si nu au fost deloc fericiti. Iar Necula stie foarte bine asta, dar alege sa arunce un "fake news" in cel mai pur stil psd-ist. Ca multi citesc, putini stiu realitatea sau se apuca se se documenteze. Eh, cred ca a cam coborat de pe piedestal... Si ii va fi tare greu sa mai urce vreodata la loc...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

no education

Acum 3 ani

Ah, ai fost trimis sa speli micile pete ale usr-ului? Unele nu ies cu trolling sa stii
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

...

Acum 3 ani

Nu cred ca era nevoie sa iti confirme tie ceva. Nici nu iti doreai, recunoaste. Asa ca nu stiu de ce te bagi in semana pe aici, exceptand poate apartenenta la usr. Mda aplicarea legii si intelegerile politice nu cred ca sunt exact obiectul muncii lui insa poate sa aibe o parere asa cum au avut si boiicotistii care fiecare credea cu tarie in ce anume il tine acasa sau la gratarel
Raspunde

Maxentiu Alin Paraschiv

Acum 3 ani

Sorine, jos palaria. Prin comentariul tau ai confirmat ca ceea ce am spus nu este speculatie sau comentariu rautacios. Din pacate, acest individ, acpperit sub titulatura de "parinte" a reusit sa polarizeze opinia multor dintre cei cu creierele spalate prin intermediul asa-zisei constiinte crestine. Pana la urma, scoala comunista si securista a scos un elev premiant. Din pacate pentru el si pentru cei pe care ii slujeste, sunt destui oameni deschisi si destupati, care nu se sfiesc sa gandeasca cu propriile creiere si sa ia atitudine impotriva dezinformarilor abjecte la care s-au dedat asa-zisii slujitori ai dreptei credinte. Din pacate, caracterul si slaba pregatire a clerului ortodox roman, nu face altceva decat sa provoace grave deservicii atat asupra credinte cat si a BOR, care s-a erijat in sluga de serviciu a guvernului psd, recte , in curva care accepta orice mizerie pentru 30 de talanti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus