Marţi,
30.11.2021
Innorat
Acum
0°C

Cum vrea ULBS să urce în topul universităților din România: locul 11 din 80

Cum vrea ULBS să urce în topul universităților din România: locul 11 din 80

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu se află pe locul 11 într-un clasament al celor mai populare universități din România, realizat de uniRank, în calcul fiind luate 80 de instituții de învățământ superior acreditate și/sau autorizate.

”Obiectivul nostru este de a furniza un clasament non-academic al universităților din România, pe baza unor metrici web imparțiale și neinfluențate, furnizate de surse independente de informații, mai degrabă decât de datele transmise de universități”, explică realizatorii topului, care poate fi consultat aici.

Topul este condus de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, urmată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea din București. Înainte ULBS se mai află Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca,  Academia de Studii Economice din București, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaș, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Politehnica din Timișoara și  Universitatea de Vest din Timișoara.

Celelalte instituții de învățământ superior din Sibiu - Universitatea Româno-Germano și Alma Mater - s-au clasat în partea de jos a clasamentului, pe locurile 73, respectiv 76. Pe ultimul loc în Top 80 al celor mai populare universități din România se află Universitatea Europeană „Dragan” din Lugoj.

Am întrebat conducerea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu cum apreciază prezența pe locul 11 în acest top, dar și ce poate face ca instituția să urce în clasament. Potrivit prorectorului ULBS Claudiu Kifor, resursele și instrumentele pe care se bazează instituția în viitor, care să-i sporească prestigiul, vor fi diversificate ca urmare a ajutorului oferit de fundația Hasso Plattner. Amintim că în luna iulie a acestui an, ULBS a anunțat că a semnat un contract de donație cu Institutul ”Hasso Plattner” pentru suma de 4,2 milioane de euro. Banii vor fi direcționați în susținerea tinerilor studenți și cercetători din Sibiu, în vederea creării unor produse noi și, implicit, dezvoltarea orașului.

kifor ULBS

„Considerăm că prezența în astfel de clasamente, precum UniRank, QS Ranking - EECA, Scimago este efectul politicilor și instrumentelor manageriale aplicate pentru dezvoltarea resursei umane, o mai bună implicare în activitatea de cercetare științifică, a reprezentării la nivel internațional și desigur învățarea centrată pe student. Atât evaluările interne, la nivel de universitate, cât și cele internaționale, realizate de agenții independente arată o evoluție pozitivă a ULBS, provocările rămân și în perioada următoare, deoarece dorim să ne consolidăm această poziție și să avansăm în continuare în aceste ierarhii.

Continuăm să sprijinim din resurse proprii proiectele de cercetare, să recompensăm performanțele deosebite - de anul viitor aceste instrumente se vor diversifica semnificativ ca urmare a suportului oferit de fundația „Hasso Plattner”. Ne propunem să lansăm proiecte destinate studenților, prin care să îi atragem spre activitatea de cercetare științifică, dar și spre alte activități creative; un alt obiectiv important va fi acela de a dezvolta infrastructuri, ateliere de lucru cu toate dotările necesare, în care studenții, coordonați de cadrele didactice să își realizeze practic proiectele de licență, sau să își pună în practică ideile. Vom sprijini de asemenea mobilitățile internaționale, prin dezvoltarea de noi programe de studii în limbi de circulație internațională, prin care să atragem studenți străini și cadre didactice cu experiență din diaspora. Iar cadrele didactice, doctoranzii și cercetătorii care doresc să colaboreze cu centre de cercetare și laboratoare avansate, vor beneficia și ei de sprijin din partea universității și a fundației Hasso Plattner”.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

din ULBS

Acum 3 ani

Stimate domnule I. Surdu, dumneavoastra impreuna cu prorectorul de la ULBS sunteti dusi cu pluta, nu stiti despre ce vorbiti, bateti campii cu o gratie demna de o cauza mai buna ! La munca , amandoi !
Raspunde

Comenius

Acum 3 ani

Numai locul 11 ? Credeam că e prima pe țară, cu atâția profesori savanți la toate specialitățile. E drept că unii mai sunt și rude...
Raspunde

Canaris

Acum 3 ani

Univer Targoviste 29 si Umf Carol Davilla Buc 32 ??!???
Raspunde

Konig von Siebenburgen

Acum 3 ani

Locul 11 in top, cu spagi de milioane, locul real este 433! O universitate plina de rubedenii, amante, copii din flori si toti ratatii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus