Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
3°C

FOTO Cel mai nou parc al Sibiului, aproape finalizat. “Păcat că e deja vandalizat“

FOTO Cel mai nou parc al Sibiului, aproape finalizat. “Păcat că e deja vandalizat“

Cu o întârziere de aproximativ două luni, lucrările de amenajare a parcului pe valul de pământ de pe bulevardul Corneliu Coposu sunt aproape finalizate. Un milion de lei este valoarea contractului de amenajare a acestui parc.

“Un spațiu pentru mișcare, dar și un loc de promenadă și odihnă pentru sibieni”, promitea Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, la finalul lunii mai, când anunța semnarea contractului de amenajare a noului parc de pe bulevardul Corneliu Coposu. Valoarea contractului, potrivit anunțului Primăriei, este de 1,05 milioane de lei, lucrările ale căror termen de realizare era de 60 de zile fiind încredințate asocierii SC Nord Construct SRL Sibiu și SC Terra Building SRL Sibiu.

Pe cei 1.800 de mp ai parcului a fost amenajată o alee lungă de 200 de metri pe toată lungimea valului de pământ ce a făcut parte din vechile fortificații ale cetății Sibiului. Totodată, dinspre strada Gimnasticii a fost amenajată o nouă alee de acces care poate fi folosită de cărucioare sau biciclete. În parc a fost amenajat un nou loc de joacă în cadrul căruia au fost amplasate câteva instalații destinate copiilor de vârstă preșcolară, iar zona a fost mobilată cu bănci, rastele pentru biciclete, coșuri de gunoi, cișmea și un nou sistem de iluminat public. Lucrările rămase de executat sunt de amplasare a încă unui complex de jocuri pentru copii şi de amenajare a gazonului.

parc coposu loc joaca (3)

Totodată, a fost amenajată și o zonă de “work-out“ destinată în special celor peste 14 ani, cu câteva aparate de amplasate pe covoare cauciucate (locul de joacă are pe jos pietriș mărunt). Această zonă are și un panou în care sunt descrise “exerciții complexe“ care pot fi realizate la aceste aparate.

parc coposu loc joaca (4)

“Cam slăbuț pentru copii“

Chiar dacă, deocamdată, nu a fost inaugurat oficial, parcul de pe Corneliu Coposu a început deja să fie vizitat de copiii preșcolari. Părinții acestora apreciază investiția, fiecare cu rezervele lui. “N-am mai fost aici de mai bine de un an. Față de cum era înainte, sigur că locul arată mai bine. Dar, pentru copii mi se pare cam slăbuț în dotări. Sunt doar câteva jocuri, nu există tobogan, iar pentru copiii mai mari nu văd niciun joc“, spune mama a trei copii. Pe panoul de descriere a “exercițiilor complexe“, dar și pe bănci sau unele jocuri au apărut deja diferite înscrisuri, fapt observat de alți părinți. “Sincer, eu până acum nici nu știam de spațiul acesta. Numai tot cu mașina am trecut prin zonă. E foarte bun, materialele sunt din inox, sper că și rezistente, dar păcat că e deja vandalizat. Prin urmare, dacă l-ar și păstra Primăria așa ar fi perfect. Să găsească metode, să pună camere video, astfel încât cei care vandalizează să și plătească“, spune un tată care și-a adus fiica la noul loc de joacă.

parc coposu loc joaca (13) parc coposu loc joaca (12) parc coposu loc joaca (11) parc coposu loc joaca (10) parc coposu loc joaca (9) parc coposu loc joaca (8) parc coposu loc joaca (7) parc coposu loc joaca (6) parc coposu loc joaca (5) parc coposu loc joaca (3) parc coposu loc joaca (1) parc coposu loc joaca (15)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Republica Teleormăneană România

Acum 4 ani

Sau să folosească Primăria serviciul parazit al Poliției Locale. Pe care-l plătim și care nu prea își justifică existența!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

2cents

Acum 4 ani

Cred ca tu platesti cele mai mari impozite si taxe de pe aici pentru ca te vad postand la orice ora. Sigur esti un om foarte ocupat, muncesti din greu, se vede. Si pe mine ma enerveaza ca nu fac nimic dar nu stiu sincer ce e de facut. Nu stiu daca ai observat dar in Sibiu nu e conducere teleormaneana cum tot te semnezi, si totusi lucrurile nu merg "nemtzeshte".
Raspunde

jolly

Acum 4 ani

Adevarati paraziti!!!
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

asta-i o chestie generala in Sibiu...nu stiu de ce-i mai platim pe cei de la Politia Locala??? NU fac ABSOLUT nimic...eventual mai ridica cate o masina de parca-ar fura-o!!!
Raspunde

tot sibian

Acum 4 ani

voi vreti sa fie un politist tot timpul in parc, nu mai bine montam camere video si uite asa ai un politist tot timpul acolo !!! tehnologia ne ajuta pacat ca nu stim sa o folosim
Raspunde

sibianca

Acum 4 ani

Mergeti si va inspirati din parcul de joaca al copiilor din parcul din centrul Clujului
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus