Miercuri,
23.09.2020
Cer Senin
Acum
15°C

Sibiul, pe lista discuțiilor de la Bruxelles dintre ministrul Turismului, Bogdan Trif și comisarul european pentru Industrie Antreprenoriat și Turism, Elzbieta Bienkowska (CP)

11 Octombrie 2018 17:37

Sibiul, pe lista discuțiilor de la Bruxelles dintre ministrul Turismului, Bogdan Trif și comisarul european pentru Industrie Antreprenoriat și Turism, Elzbieta Bienkowska (CP)

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a întâlnit astăzi cu Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru Industrie și Antreprenoriat pentru discuții care au vizat atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea turismului din România în contextul cadrului financiar multianual 2021-2027 și obiectivele Ministerului Turismului în cadrul Planului de Promovare a României în perioada preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

În mod deosebit, Ministrul Bogdan Trif a discutat cu oficialul european despre cele două acțiuni de promovare a României ce vor avea loc la Sibiu pe 9 mai 2019 cu ocazia Summitului UE. Ministerul Turismului va organiza în Piața Mare un spectacol grandios ce va fi dedicat liderilor statelor UE, delegațiilor oficiale, dar și tuturor sibienilor. Cel de al doilea eveniment se va desfășura la Sala Thalia și va fi dedicat exclusiv oficialilor la Summit ce vor fi invitați la un spectacol susținut de Filarmonica de Stat din Sibiu.

foto1

“I-am vorbit comisarului european și despre două dintre cele 8 evenimente informale în domeniul turismului ce se vor desfășura în mai multe orașe din țară, în contextul în care România va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene de anul viitor. Am invitat-o pe doamna comisar Elzbieta Biekowska la București la una dintre conferințele ministeriale care va viza tema turismului sustenabil și în Delta Dunării unde vom discuta despre Strategia UE pentru Regiunea Dunării”, a declarat Ministrul Turismului, Bogdan Trif. De altfel, comisarul european a confirmat prezenţa la reuniunea din Bucureşti şi a menţionat că nu ar vrea să lipsească nici de la evenimentul din Delta Dunării.

Întâlnirea a vizat și informarea comisarului European în legătură cu progresele angajamentelor în turism pe care Ministrul Turismului, Bogdan Trif, le-a propus la prima întâlnire cu doamna Elzbieta Bienkowska care a avut loc la începutul acestui an. Comisarul European s-a arătat încântat de atenția pe care Executivul PSD o acordă turismului din România și apreciază măsurile de sprijin pentru sectorul turistic începând de la acordarea voucherelor de vacanță, până la măsura de 5% TVA pentru industria din turism, redevențe zero pentru apele minerale și multe alte măsuri pentru încurajarea investițiilor în acest domeniu.

foto 3

Comentarii

7 comentarii

Bravo

Acum 1 an

Felicitari dle ministru !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

zzz

Acum 1 an

asistam cu tristete cum TS se transforma in trompeta presedintelui inept al sinistrului PSD
Raspunde

@zzz

Acum 1 an

Ce nu-ti convine bai tampitule? Ca se promoveaza Romania ???? Atunci mars ma la cules de capsuni in Spania. Mi-e sila ma de astia ca tine!
Raspunde

2cents

Acum 1 an

Pana mai ieri TS-ul era trompeta USR+LGBTQ+FDGR=LOVE dar atunci nu erai deloc trist. Erai de-a dreptul logoreic.
Raspunde

biciclist

Acum 1 an

No... să nu mai zică Dragnea că miniștri lui nu comunică. Iată că Trif al nostru e foarte harnic cu cele 3 comunicate despre același spectacol grandios din mai 2019. ( Și suntem doar în octombrie 2018). Mai face săracul greșeli, ca în referirea la „Executivul PSD” - și-a exclus proprii colegi ministri din ALDE. Dar na... hărnicia! Dacă tot l-a prins febra cu comunicatele (sper că sunt publicate contra cost), îl rog pe marele ministru să ne mai zică care e stadiul cu domeniul schiabil din Făgăraș. Cum merg lucrurile acolo? Știu că sunt multe de spus și că progresele sunt formidabile, așa că vă acceptăm, nu un comunicat, ci o serie întreagă despre subiect. În rest, ce mai face infractorul Dragnea (imaginea României în lume)?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus