Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

PUG-ul Șelimbărului va fi făcut de societatea care l-a făcut și pe cel din Făgăraș

PUG-ul Șelimbărului va fi făcut de societatea care l-a făcut și pe cel din Făgăraș

SC Urban Team SRL va fi societatea care va crea PUG-ul comunei Șelimbăr, în urma selecției făcute printr-un dosar de achiziție publică, depus la Sistemul Electronic de Achiziție Publică (SICAP). Valoarea estimată a contractului de servicii ce se va atribui este de 1.150.000 lei, fără TVA. ”Acest demers este o prioritate atât a mea, cât și a Consiliului Local Șelimbăr, pentru că ne dorim stabilirea unor norme clare pentru urbanismul din Șelimbăr. Vrem să oprim dezvoltarea haotică, ne dorim mai multe locuri de parcare, mai multe zone verzi și o proiecție de viitor a felului în care se poate dezvolta localitatea noastră”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Societatea din București a mai realizat până acum Planul Urbanistic General la municipiile Codlea și Făgăraș, dar și la orașele Rupea, Tărlungeni (Brașov), Ozun (Covasna) și Lupac (Caraș Severin).

Prin noul PUG, Șelimbărul își propune pe termen scurt stabilirea şi delimitarea teritoriului intravilan în relaţie cu teritoriul administrativ al localităţii; stabilirea modului de utilizare a terenurilor din intravilan; zonificarea funcţională în corelaţie cu organizarea reţelei de circulaţie; delimitarea zonelor afectate de servituţi publice; modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare; stabilirea zonelor protejate şi de protecţie a monumentelor istorice şi a siturilor arheologice reperate; zone de risc datorate unor depozitări istorice de deşeuri și altele.

Pe termen mediu și lung se are în vedere evoluţia în perspectivă a localităţii, direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu, traseele coridoarelor de circulaţie şi de echipare prevăzute în planurile de amenajare a teritoriului naţional, zonal şi judeţean, zonele de risc natural delimitate şi declarate astfel, conform legii, precum şi la măsurile specifice privind, stabilirea şi delimitarea zonelor cu interdicţie temporară şi definitivă de construire și delimitarea zonelor în care se preconizează operaţiuni urbanistice de regenerare urbană.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Saint Bartholomew

Acum 4 ani

Cam târziu la cât de haotic s-a construit pe Doamna Stanca... mă rog, se putea și mai rău în stilul ala Don Huja.
Raspunde

bobyaer

Acum 4 ani

In tot satul s-a construit haotic, pe langa case au aparut blocuri si primaria nu face nimic.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

După ploaie chepeneag , după soare clop in cap ! Urmează Cisnădie ? Despre Zona Metropolitana Sibiu - nimic .
Raspunde

szobi miklosz

Acum 4 ani

S-a constrit haotic peste tot, s-au amestecat pe aceeași stradă locuințele cu depozitele, vezi str. Ion Creangă, regimul de inălțime, distanțe între imobile ,,tot tacâmul". Poate se face ceva ]n sensul acesta.
Raspunde

Vasile

Acum 4 ani

Nu va e rusine, dragi administratori ai comunei Selimbar? Cam tarziu vine acest PUG!!! Sunt ani de zile in care s-a lucrat pe un PUG expirat si consecintele se vad la tot coltul. Mare lucru nu se mai poate repara, din pacate prostiile administratiei vor mainsta ceva vreme deasupra panantului!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus