Marţi,
14.07.2020
Parțial Noros
Acum
23°C

De ce femeile antreprenor au mai multe șanse decat bărbații antreprenor să pună bazele unei afaceri de succes?

22 Octombrie 2018 18:15

De ce femeile antreprenor au mai multe șanse decat bărbații antreprenor să pună bazele unei afaceri de succes?

În cei aproximativ 20 ani de antreprenoriat, coroborat cu absolvirea unei școli academice postuniversitare de afaceri, școala canadiană, un MBA, am avut parte de nenumărate experiențe din care am învățat să mă comport ca antreprenor, mai apoi să pot formula puncte de vedere în antreprenoriat. Unul dintre punctele de vedere este legat de femeile antreprenor, titlul acestui articol sugerând și nevoia de răspunsuri.

Astfel, un răspuns ar fi că femeile antreprenor preferă siguranța, respingând riscul, ceea ce într-o companie tânără asumarea unor decizii riscante poate conduce rapid spre eșecul în afaceri.

Un alt răspuns ar fi că femeile antreprenor sunt conectate de cele mai multe ori la angajamente pe termen lung, au un nivel de responsabilitate mult mai ridicat decât bărbații antreprenor.

Totodată femeile antreprenor, spre deosebire de barbații antreprenor, sunt mult mai orientate spre criterii care nu au legătură directă cu profitul (non-monetare), precum satisfacția clienților, impactul social ori imprimarea unei culturi organizaționale. Toate acestea conduc, de cele mai multe ori, spre rezultate pozitive.

Femeile antreprenor își aleg mult mai atent domeniul în care vor să activeze, caută potrivirea. Veți putea observa din statisticile publicate de către diferite institute că bărbații antreprenor se regăsesc în toate domeniile, ceea ce nu putem spune despre femeile antreprenor.

Oricare ar fi răspunsul meu, mai mult sau mai puțin fundamentat, lumea afacerilor trebuie să fie populată de ambele sexe, face parte din echilibrul social, conduce spre o societate mai puternică, mai matură.

Salut cu această ocazie Elite Business Women, cel mai mare club al femeilor antreprenor din România, pentru că reușește să construiască prima companie elitistă de educație antreprenorială pentru femeile antreprenor. Misiunea Elite Business Women este aceea de a deveni un instrument valoros în dezvoltarea antreprenoriatului feminin în România, dar și la nivel global, prin încurajarea și intermedierea parteneriatelor cu alte țări.

Femeie sau bărbat antreprenor, manager ori investitor, vă invit în calitate de keynote speaker să luați parte la evenimentul organizat de Elite Business Women, în data de 31 Octombrie 2018, la Golden Tulip Ana Tower din Sibiu, începând cu ora 18. Subiectul de dezbatere al evenimentului este “Etapele firești ale unei afaceri! Află cum să o gestionezi mai bine!”

Pentru mai multe informații și rezervări vă rugăm să accesați https://elitewomen.org/ebc-sibiu/

Ciprian FARAON, fondator Centrul INFObiz

Comentarii

1 comentarii

Acordeoane si Pampoane

Acum 1 an

Pentru ca femeile sunt mai inconstiente... iar in Romania de asta ai nevoie sa faci ceva. Daca esti putin mai constient, iti dai seama ca e un mare rahat si ori nu mai faci nimic, ori cauti sa fugi. Cam asta e explicatia logica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus