Joi,
06.05.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Gastronomia din Valea Viilor, apreciată de Ministrul Turismului (CP)

Gastronomia din Valea Viilor, apreciată de Ministrul Turismului (CP)

Sfârşitul săptămânii trecute ne-a prilejuit reîntâlnirea cu gastronomia şi tradiţiile culinare din Valea Viilor, destinaţie turistică de excelenţă, inclusă în patrimoniul UNESCO.

„Mi-a făcut o deosebită plăcere să gust din nou toate bunătăţile gătite de gospodinele de pe Valea Târnavelor, mai exact din Valea Viilor, tocmai aici, în Sibiu, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Mai ales că toate aceste delicii culinare au fost condimentate cu muzică şi dansuri tradiţionale din zonă. Îl felicit pe domnul primar pentru faptul că se implică activ şi face eforturi pentru promovarea obiceiurilor şi tradiţiilor comunităţilor din Valea Viilor, dar şi pentru păstrarea lor”, a declarat Bogdan Trif, Ministrul Turismului şi Preşedintele PSD Sibiu.

PSD Trif (2)

„Ne mândrim cu tradiţiile şi obiceiurile din zona noastră, locul de baştină al marelui compozitor Marţian Negrea, şi tocmai de aceea încercăm să le promovăm pretutindeni. Gastronomia locală, care a fost prea puţin promovată până de curând, este extrem de apreciată de turiştii din toate colţurile ţării şi chiar ale lumii. Acesta este şi motivul pentru care considerăm că aceste gusturi, arome şi savori unice, autentice din Valea Viilor, trebuie păstrate şi făcute cunoscute pretutindeni”, spune Pinte Ilie, primarul comunei Valea Viilor.

PSD Trif (5)

Manifestarea de duminică, „Cultură şi gastronomie locală de pe Valea Târnavelor” face parte din evenimentul „Târgul comunităţilor rurale, ediţia a XIV-a”, organizat de Muzeul Astra.

PSD Trif (4) PSD Trif (3)

Comentarii

1 comentarii

rosu

Acum 2 ani

Daca tot vorbiti despre traditie, spuneti satului pe numele traditional: Vorumloc. Ca din 1964, de cand comunistii l-or numit Valea Viilor, traditia nu-i prea veche.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus