Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Sibienii distrug și murdăresc peste 90.000 de euro pe an

Sibienii distrug și murdăresc peste 90.000 de euro pe an

Peste 90.000 de euro este bugetul alocat de Primăria Sibiu pentru repararea și igienizarea mobilierului stradal, pe perioada a 12 luni. Sumele sunt în creștere: spre comparație, anul trecut cheltuielile alocate acestor operațiuni au avut un total de aproximativ 60.000 de euro, iar anul acesta alți 40.000 de euro au fost deja cheltuiți.

Primăria Sibiu caută o nouă firmă care să execute lucrările de reparații, întreținere și igienizare a mobilierului stradal din oraș, în următoarele 12 luni. Potrivit caietului de sarcini al licitației organizată în acest sens, firma angajată va trebui să întrețină și să curețe băncile din oraș (mai puțin cele din locurile de joacă, vizate de un contract separat), stațiile de autobuz, coșurile de gunoi, balustradele scărilor din oraș, filigoria din parcul Astra, podețul din parcul amenajat în fața Continental Forum, statuile și stâlpii de iluminat.

420.833 de lei, fără TVA, a alocat administrația locală acestui contract ce urmează a fi încheiat pentru o perioadă de 12 luni. În acest timp, vor trebui reparate și întreținute cele 1.489 de bănci de odihnă pe care Primăria le are în evidențe ca fiind amplasate prin oraș (schimbați lații rupți, băncile curățate, degresate, vopsite sau lăcuite). La fel, în cadrul contractului vor trebui reparate stațiile de autobuz din oraș (fiind necesară, în primă fază, înlocuirea a 30 de bănci degradate), dar și coșurile de gunoi.

Băncile din Tineretului, cel mai des spălate

Tot prin intermediul acestui contract ce urmează a fi încheiat pe 12 luni se așteaptă și igienizarea anumitor bănci din oraș. ”Băncile vor fi spălate cu aparat cu presiune, iar soluțiile folosite vor fi ecologice, pentru a nu se afecta zona verde. De asemenea, când se vor spăla băncile, se spală și aleea din jur, pentru a se îndepărta mizeria”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de atribuire a contractului. Caiet de sarcini care arată că cele 59 de bănci din parcul Tineretului trebuie spălate de trei ori pe săptămână, în timp ce de două ori pe săptămână vor fi igienizate o parte din băncile din parcul Astra, zona verde a din fața Continetal Forum, zonele verzi de pe bulevardul Coposu, precum și 16 bănci din parcul Sub Arini (cele de pe aleea paralelă cu bulevardul Victoriei).

O dată pe săptămână vor mai trebui spălate băncile din zona Casei de cultură a sindicatelor, din zona Gării, parcul Cetății și restul de bănci din parcul Astra. ”Se vor mai lua în calcul pentru igienizare un număr de 40 de bănci/lună, bănci care se vor igieniza la comanda beneficiarului”, se mai arată în caietul de sarcini al contractului.

Cele 89 de stații de autobuz amplasate prin oraș urmează să fie spălate lunar, la fel ca și cele 16 statui aflate în proprietatea administrației locale (cele din Piața Mare, str. Herman Oberth, str. Avram Iancu, curtea Colegiului Samuel von Brukenthal și parcul Astra).

În fine, în contract intră și întreținerea stâlpilor de iluminat. ”Aceștia se vor curăța de afișele lipite și se vor spăla cu apă. Se va lua în calcul un număr de 5.000 de bucăți pe an”, se mai arată în caietul de sarcini al contractului.

Termen - 15 noiembrie

Firmele interesate de acest contract au termen până pe 15 noiembrie să depună oferte, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. Un contract similar, de reparații și întreținere a mobilierului stradal a fost încheiat de administrația locală, la finele lunii martie, cu SC I&G Logistic SRL, pentru suma de 187.911 lei, fără TVA. Anul trecut, Primăria Sibiu a asigurat repararea și întreținerea mobilierului stradal prin trei contracte cu SC Forus B.V. (92.449 de lei, fără TVA), cu SC CIM Engineering SRL (102.704 lei, fără TVA) și cu SC Mecatrothenic SRL (82.375 de lei, fără TVA).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

biciclist

Acum 3 ani

Ce titlu tâmpit ai găsit...
Raspunde

Liviu D.

Acum 3 ani

M-aș mira ca "Sibienii" sa facă asta. Mai corect ar fi fost... cei care nu au mutație in Sibiu... stim cu toții despre cine este vorba ;)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus