Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

Moțiune împotriva lui Toader, pe 27 de pagini: „E un ministru de nota 4”

Moțiune împotriva lui Toader, pe 27 de pagini: „E un ministru de nota 4”

USR și PNL au depus luni o moțiune simplă împotriva ministrului justiției Tudorel Toader.

„Se impunea o evaluare a activității ministrului Tudorel Toader, după toate modificările din domeniu din ultima perioadă, iar concluzia evaluării este că Tudorel Toader este un ministru de nota 4, care a abandonat justiția în mâinile infractorilor”, au scris reprezentanții USR pe pagina lor de Facebook. A venit timpul ca Tudorel Toader să își ia în primire postul de notar sau să se întoarcă în avocatură și să apere infractorii în mod onest, contra unui onorariu, nu pe bani publici, au adăugat aceștia.

Liberalii cred, la rândul lor, că „a venit și vremea evaluării pentru ministrul Justiției, un ministrul care prin deciziile luate a bulversat sistemul judiciar din România”.

Textul moțiunii simple, depuse de USR și PNL se întinde pe 27 de pagini în format A4. „Să facem un exercițiu de imaginație, îngăduindu-i doamnei premier să facă exerciții de imagine: cum credeți că ar fi arătat astăzi România dacă acum o sută de ani, în pragul Marii Uniri, ar fi fost condusă de politicieni precum Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Șerban Nicolae, Viorica Vasilica Dăncilă, în locul regelui Ferdinand, reginei Maria, lui Ionel Brătianu, Nicolae Iorga, Iuliu Maniu, Octavian Goga sau Nicolae Titulescu? Ce declin cutremurător: de la Constantin Hamangiu și Istrate Micescu la Tudorel Toader…” - așa începe argumentarea parlamentarilor care îl vor demis pe ministrul Justiției.

„Domnule Ministru, dumneavoastră chiar credeți că imaginea României în lume a fost afectată de interviurile și declarațiile procurorului-șef DNA, ale procurorului general? Nu cumva imaginea țării a avut de suferit din pricina armatei de infractori care s-a mobilizat în ultima perioadă pentru a îngenunchia justiția, care nu mai are o altă preocupare decât să scape de dosarele penale, slăbind justiția și modificând legislația penală?”
sau
„După aproape 5 zile, duminică dimineața, v-ați trezit dintr-o dată să oferiți explicații, unde altundeva decât pe Facebook. Acolo unde nu vă dejanjează nimeni cu întrebări sau comentarii pentru că le cenzurați și nu permiteți decât 2-3 comentarii favorabile. Poate că ar trebui să înlocuim Monitorul Oficial al României cu pagina dumneavoastră de socializare, de unde să aflăm care sunt indicațiile prețioase pe care le dați în materie de justiție și de aplicare a legilor.”
... sunt alte două alineate care se regăsesc în textul moțiunii. Întregul document poate fi descărcat de aici.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus