Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
6°C

ACTUALIZARE Copii blocați într-un autocar, la Păltiniș. Au fost duși la cabană

ACTUALIZARE Copii blocați într-un autocar, la Păltiniș. Au fost duși la cabană

Un autocar care transporta 46 de copii a rămas blocat în zona Arka Park din Păltiniș, din cauza zăpezii depusă în zonă. 

Actualizare 22:00. Cei 46 de copii din clasele 5-8 erau însoțiți de 6 adulți, toți din Dâmbovița. Aceștia erau în excursie, în cadrul programului Școala Altfel, anunță Jandarmeria Română, pe pagina de facebook. Cu toții au fost transportați în siguranță de către forțele implicate, la cabana Alpin din Păltiniș.

Potrivit uneia dintre profesoare, autocarul s-a blocat în jurul orei 17:00, șoferul trăgând pe dreapta întrucât nu mai putea să urce. După ce au realizat că așteptarea face mai mult rău și nu se mai pot debloca din zăpadă, au decis să sune la 112. Cu toții sunt acum în siguranță.

Sursa video: facebook/Jandarmeria Română

Trei autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu intervin în ajutorul acestora, pentru a transporta persoanele la cabana la care trebuiau să ajungă. Acțiunea se desfășoară în colaborare cu jandarmii montani, angajați ai serviciului voluntar pentru situații de urgență din cadrul primăriei Sibiu și Salvamont Sibiu, anunță Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

 

 

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

adi

Acum 5 ani

Intrebari: Daca au ramas blocati la ora 17, de ce au asteptat trei ore pina au sunat la 112?!? In acest timp, de cite ori a trecut pe linga ei utilajul de la drumuri? Nu putea sa-i tracteze? Se anunta de mai multe zile inrautatirea vremii, mai ales in zonele de munte, si autocarul vine echipat de vara??? Ar fi trebuit sa sune la o firma de remorcari, nu la 112... Cine suporta cheltuielile??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus