Marţi,
19.10.2021
Ploi Scurte
Acum
7°C

În ce țări se află astăzi cetățeni români răpiți și cum MAE vrea să-i aducă acasă

În ce țări se află astăzi cetățeni români răpiți și cum MAE vrea să-i aducă acasă

Pe 24 septembrie, 12 marinari aflați la bordul unei nave comerciale elveţiene au fost răpiţi de piraţi pe coasta Nigeriei. Printre ei se afla și o persoană din România. Despre siguranța românilor aflați la muncă sau în concediu în străinătate s-a discutat recent în Parlamentul României.

Deputatul Costel Alexe l-a întrebat pe ministrul de Externe câte cazuri de răpire a cetățenilor români gestionează instituția pe care o conduce și care sunt ăsurile pe care le întreprinde ministerul pentru soluționarea favorabilă a acestora.

„La momentul actual, Ministerul Afacerilor Externe, prin intereiul Celulei de Criză, lucrează constant la rzolvarea a trei cazuri de cetățeni români răpiți în străinătate (Burkina Faso, Libia, Nigeria), efectuându-se demersuri susținute în plan extern, împreună cu celelelta autorități reprezentate în Celula de Criză”, a răspuns Teodor Meleșcanu.

Ministrul a explicat că activitatea Celulei de criză se desfășoară cu respectarea maximei confidențialități privind măsurile și procedurile de lucru. „Acest aspect, demonstrat în alte cazuri gestionate până în prezent, constituie o premisă necesară a unei soluționări favorabile”, a adăugat Meleșcanu.

Reprezentantul guvernului a mai precizat, cu referire la ultimul caz de răpire, că au fost implicate șapte misiuni diplomatice românești – din Nigeria, Elveția, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Filipine, Ucraina și Croația, care au întreprins întreaga gamă de demersuri specifice.

Precizăm că pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe – www.mae.ro – la secțiunea Condiții de călătorie și Avertismente de călătorie pot fi găsite informații destinate situației din țările în care românilor li se recomandă să le evite.

FOTO: românul răpit în iulie 2017 în Burkina Faso

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus