Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
17°C

În ce țări se află astăzi cetățeni români răpiți și cum MAE vrea să-i aducă acasă

În ce țări se află astăzi cetățeni români răpiți și cum MAE vrea să-i aducă acasă

Pe 24 septembrie, 12 marinari aflați la bordul unei nave comerciale elveţiene au fost răpiţi de piraţi pe coasta Nigeriei. Printre ei se afla și o persoană din România. Despre siguranța românilor aflați la muncă sau în concediu în străinătate s-a discutat recent în Parlamentul României.

Deputatul Costel Alexe l-a întrebat pe ministrul de Externe câte cazuri de răpire a cetățenilor români gestionează instituția pe care o conduce și care sunt ăsurile pe care le întreprinde ministerul pentru soluționarea favorabilă a acestora.

„La momentul actual, Ministerul Afacerilor Externe, prin intereiul Celulei de Criză, lucrează constant la rzolvarea a trei cazuri de cetățeni români răpiți în străinătate (Burkina Faso, Libia, Nigeria), efectuându-se demersuri susținute în plan extern, împreună cu celelelta autorități reprezentate în Celula de Criză”, a răspuns Teodor Meleșcanu.

Ministrul a explicat că activitatea Celulei de criză se desfășoară cu respectarea maximei confidențialități privind măsurile și procedurile de lucru. „Acest aspect, demonstrat în alte cazuri gestionate până în prezent, constituie o premisă necesară a unei soluționări favorabile”, a adăugat Meleșcanu.

Reprezentantul guvernului a mai precizat, cu referire la ultimul caz de răpire, că au fost implicate șapte misiuni diplomatice românești – din Nigeria, Elveția, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Filipine, Ucraina și Croația, care au întreprins întreaga gamă de demersuri specifice.

Precizăm că pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe – www.mae.ro – la secțiunea Condiții de călătorie și Avertismente de călătorie pot fi găsite informații destinate situației din țările în care românilor li se recomandă să le evite.

FOTO: românul răpit în iulie 2017 în Burkina Faso

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus