Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
9°C

VIDEO „Vă Vedem din Sibiu”, 300 de zile de proteste: E ultima gesticulație a PSD de acaparare a justiției

VIDEO „Vă Vedem din Sibiu”, 300 de zile de proteste: E ultima gesticulație a PSD de acaparare a justiției

FOTO: Unul dintre primele flashmob-uri ale „Vă Vedem din Sibiu”, decembrie 2017

Membrii comunității sibiene „Vă Vedem” au ajuns la 300 de zile de când protestează în fața sediului PSD din localitate. Astăzi, aceștia s-au prezentat în număr mai mare decât în zilele obișnuite - toți cerând un singur lucru - ca președintele Klaus Iohannis să nu aprobe demiterea procurorului general.

„Joi, 25 octombrie, se împlinesc 300 de zile de când am pornit protestul Vă vedem din Sibiu. Și, de asemenea, este prima zi a procedurii de demitere a procurorului general Augustin Lazăr de către ministrul Tudorel Toader.

După 300 de zile de protest împotriva încercării de subordonare a justiției de către politic, după solicitarea Comisiei de la Veneția ca justiția să rămână independentă de politic, PSD încearcă - cu încăpățânare disperată - același lucru inadmisibil: să subordoneze justiția politicului.

Nu vom accepta asta” - a fost anunțul „Vă Vedem” înainte de protest, publicat pe pagina lor de Facebook.

Mai mult  de 100 de sibieni au venit la flashmobul de azi, în care au tăcut timp de 15 minute în fața sediului PSD Sibiu. Mesajul lor nu s-a schimbat - au cerut ca justiția să nu fie supusă politicului. Oamenii aveau cu ei tricolorul și steagul Uniunii Europene, iar unii țineau foi cu următoarele mesaje: „Încă putem vindeca această țară, nu este prea târziu”, „Îmi doresc ca președintele să apere independența justiției”, „Ridică-te, Gheorghe! Ridică-te, Ioane!”, „Un om cât o instituție”, „Justiția furată!” sau „La închisoare, nu la guvernare!” etc.

După manifestație, care a durat 15 minute, ca în fiecare zi, Radu Vancu a comentat decizia de miercuri, anunțată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, de începere a procedurii de demitere a procurorului general, Augustin Lazăr.

„E, sper, ultima gesticulație din partea PSD prin care ei încearcă confiscarea justiției de către politic. Face parte din programul lor declanșat cu 2 ani în urmă. Acum este, de fapt, escaladarea cea mai importantă – lucrul cel mai grav care se întâmplă. Procurorul General este funcția cea mai înaltă din sistemul de justiției pe care vor s-o acapareze (...) Acum, spre deosebire de cadrul doamnei Kovesi, președintele Iohannis are un aliat important în opinia Comisiei de la Veneția, din care nu poți să iei doar ce îți convine ție. Cu alte cuvinte, Comisia de la Veneția a cerut ca Guvernul PSD-ALDE să se asigure că justiția nu este subordonată politic. Ceea ce au făcut ei aseară, prin Toader, este inadmisibil. Ca România să rămână o țară europeană, procurorul Augustin Lazăr trebuie să rămână în funcție. Președintele e obligat să nu cedeze – acesta e mesajul nostru”, a  spus Vancu.

Acest a precizat că protestele din Sibiu vor continua „până a capăt”: „Iar capătul înseamnă un lucru – restaurarea statului de drept în România”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Romica Glezeanu

Acum 5 ani

100? O suta? Una suta? One hundred? Cent? Ein hundert? 1, 2, 3, si: HAHAHAHAHAAHAHAHAHA!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Voltaire

Acum 5 ani

Vancu stie ca Tudorel este membru al Comisiei de la Venetia? :) SJW fail!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Iuliana Gafencu

Acum 5 ani

Aceeasta comunitate nu reprezinta Romania si poporul roman! Aceasta comunitate este platita de tari straine sa destabilizeze bunul mers al tarii. Este inacceptabil ca tarile straine sa se amestece in treburile si deciziile guvernului ales de romani! Luati fiecare in parte, acesti protestatari de meserie sunt scoliti, platiti si controlati de organizatii de influenta care vor haos in Romania si ruperea Ardealului si revenirea sa la apartenenta de acum 100 de ani. Nu va lasati dusi cu minciuna! Mai bine fara acesti rezistenti, dar uniti ca popor roman unitar si ortodox!
Raspunde

Horatiu

Acum 5 ani

Vorbiti doar din auzite. Sunteti manipulata de o presa mincinoasa. Am participat la multe din aceste proteste si ii cunosc personal pe cativa dintre oamenii de acolo. Va garantez ca nu sunt platit/scolit ... de nimeni ca sa particip la acest protest si nici cei pe care ii cunosc eu nu sunt. Dar daca adevarul iti vine de la A3/RTV atunci e normal sa credeti asa ceva. Dar ar fi bine sa vorbiti cu unul din oamenii de acolo, probabil aveti pe cineva in familie care a participat macar o data la un protest.
Raspunde

Zoldi Tibor

Acum 5 ani

Comunitatea "Va prostim" in direct!!!! Cata ipocrizie!!!!
Raspunde

Daniel Frunzescu

Acum 5 ani

Comisia de la Veneția este un organism consultativ al Consiliului Europei privind problemele constituționale și a fost înființată în 1990. Rolul Comisiei este de a oferi consultanță juridică statelor sale membre și, în special, de a ajuta statele care doresc să alinieze structurile lor juridice și instituționale la standardele europene și experiența internațională în domeniile democrației, drepturilor omului și statului de drept.
Raspunde

#nistepenibili

Acum 5 ani

Niste penibili. Habar nu au de ce sunt acolo. Stau acolo ptr ca sunt platiti sa faca asta. Nu lucreaza, stau acolo ca momaile . PSD TERMINA ODATA CU STATUL PARALEL!!!!!! NE AM SATURAT DE PENIBILII ASTIA DIN SIBIU SI DE TAMPENIILE LOR!!!!!
Raspunde

Porfir Radauteanu

Acum 5 ani

Bine ca faceti articole despre toti descultii, dar nici un cuvant despre ziua armatei.Oare de 1 Decembrie tot asa o sa o ardeti, ca in orice alta zi? Halal ziar "romanesc"...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus