Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Directorul Continental România: E nevoie de conectarea Braşovului cu Sibiul

Directorul Continental România: E nevoie de conectarea Braşovului cu Sibiul

Christian Von Albrichsfeld, directorul executiv al Continental Automotive România, a făcut o analiză economică a României și a ajuns la concluzia că țara pierde competiția cu țările din jur. Prezent la Summit-ul Business Review pentru investitorii străini, Christian Von Albrichsfeld, spune că economia națională se bazează pe consum, nu pe investiții. „În România, creşterea s-a bazat în principal pe consum. Dar investiţiile, inclusiv investiţiile publice, sunt mai mici, în special în infrastructură. România a pierdut avantajul competitiv în regiune, deoarece vedem că investiţiile majore sunt acum făcute în ţările vecine", a avertizat von Albrichsfeld, citat de Bună Ziua Brașov. Potrivit CEO-ului Continental România, Serbia şi Ucraina sunt următorii concurenţi majori pentru România. „Diferenţa dintre salariul mediu şi salariul minim a scăzut prea mult şi companiile nu pot compensa acest lucru prin măsuri normale. Ei vor începe să automatizeze producţia. România a pierdut avantajul competitiv al salariilor mici, deci de ce investitorii ar alege România în loc de altă ţară din regiune?”, a întrebat el.

Directorul executiv a subliniat importanţa construirii infrastructurii în România. „Oraşele mari trebuie să fie conectate la reţeaua de autostrăzi occidentale. Mai multe abordări inteligente sunt necesare în acest domeniu, cum ar fi conectarea Braşovului la Sibiu, în loc să încercăm să mergem peste munţi", a spus el. „Există câteva lucruri pe care trebuie să le readucem în România, printre care predictibilitatea, pentru a putea planifica cu 5 ani în avans. Sistem fiscal stabil, creştere durabilă, mai multe investiţii în infrastructură şi mai multă educaţie pentru oameni mult mai bine calificaţi”, a adăugat von Albrichsfeld.

Continental are peste 35.000 de angajaţi în lume şi 60% din afacerile sale sunt în industria automobilelor. În România, Continental are 19.700 de angajaţi şi a investit 1,4 miliarde de euro în 10 locaţii. 7.000 de oameni lucrează în producţie, iar restul în cercetare şi dezvoltare.

Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

costy

Acum 5 ani

Daca au inceput sa se planga ca a crescut salariul minim... inseamna ca e groasa rau treaba! eee, ce vremuri cand plateau inginerii cu 500 lei + bonuri... ce bine era atunci!
Raspunde

Why

Acum 5 ani

Cu 2 clase nu ai cum sa înțelegi... Din păcate calitatea celor care comentează aici a scăzut drastic, cred ca o moderare adevarata ar fi binevenita !
Raspunde

tramvaiu

Acum 5 ani

Lache asta corporatist...daca nu-i convine aici este invitat sa-si deschida niste filiale in ucraina si serbia, cum spunea chiar el ca ar fi locatii "rivale" cu rromania...asa poate in vreo 15-20 de ani vor ajunge si angajatii de acolo la nivelul romanasilor pe care el deja ii considera "scumpi" :) Asta daca nu cumva mai izbucneste un conflict in balcani / fosta iugoslavie respectiv daca nu cumva mai are chef "Herr Putin" de niste extinderi teritoriale prin ucraina...un bou vagon, la fel ca tot managementul superior de pe teritoriul romaniei, al companiei. Nu ca nu ar avea dreptate legat de infrastructura, insa argumentele aduse de dansul sunt de 2 lei si facute pentru a arunca praf in ochi fraierilor
Raspunde

LL

Acum 5 ani

Da ! Dacă se mărește salariul minim cu încă 500 de lei în următorul an sunt 100% sigur că Continental se va retrage!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus