Duminică,
10.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Bătălia cărților la Biblioteca Astra – Victoria tinerilor pasionați de lectură (CP)

Bătălia cărților la Biblioteca Astra – Victoria tinerilor pasionați de lectură (CP)

Marți, 30 octombrie 2018, la sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, s-a desfășurat etapa județeană a concursului național „Bătălia Cărților”. Cu această ocazie, finaliștii au prezentat și au susținut lecturile preferate din seria de cărți propuse în cadrul competiției. Concursul a inclus lectura tuturor celor 10 cărți, redactarea fișelor de lectură și argumentarea alegerilor făcute în dezbaterea finală „Convinge-mă să citesc!”

Membrii juriului au luat în considerare mai multe criterii în evaluarea finaliștilor: modul de înțelegere și prezentare a textului literar, capacitatea de a formula argumente și interpretări proprii coerente şi, în egală măsură, originalitatea și discursul inspirat al concurenților.

La categoria copii (11 – 13 ani), Cititorul anului a fost Miruna Maria MANEA, elevă la Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu, iar la categoria adolescenţi (14 – 18 ani), Alexandra PÎRJOL, de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu.

S-au acordat, de asemenea, premii pentru Cea mai bună fișă de lectură: Timotei POP (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), la categoria copii, și Alexandra MANDEA (Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu), la categoria adolescenți.

În cadrul evenimentului, a fost desemnată Cartea anului pentru fiecare categorie de vârstă, pe baza punctajului acordat de participanți: „Vânătorii de cărți” de Jennifer Chambliss Bertman, la categoria copii și „Privighetoarea” de Kristin Hannah, la categoria adolescenți.

Un premiu special a fost acordat cititorului David Nicolas ILEA, elev la Școala Gimnazială Ocna Sibiului, pentru performanța de a fi citit 100 de cărți.

O parte din premiile în cărți pentru câștigătorii acestei etape din concurs au fost oferite de programul Reader on Board – Cititor la Bord. Premii au mai fost oferite de Asociația Sibiu 1191, S.C Copy Center Sory Sibiu și Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

Încurajând în mod activ lectura, evenimentul a evidențiat capacitatea de analiză și sinteză, autenticitatea și spontaneitatea tinerilor concurenți, care au avut posibilitatea de a-și susține propriile alegeri. „Bătălia cărților” este un proiect care vine în întâmpinarea celor care cred în forța și provocările lecturii, fiind o frumoasă invitație de a descoperi universul unic al cărților.

Bătălia Cărţilor este un proiect iniţiat de Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj, susţinut de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), precum şi de biblioteci din sistemul naţional al bibliotecilor.

Toate acțiunile derulate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu sunt realizate cu susținerea Consiliului Județean Sibiu.

bibiloteca asta (7) bibiloteca asta (6) bibiloteca asta (4) bibiloteca asta (3) bibiloteca asta (2) bibiloteca asta (1)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus