Vineri,
18.09.2020
Partial Noros
Acum
20°C

Eroul din Săliște. A intrat într-o casă în flăcări, pentru a salva un copil

03 Noiembrie 2018 18:19

Eroul din Săliște. A intrat într-o casă în flăcări, pentru a salva un copil

Neluțu Mureșan are 34 de ani și locuiește în Săliște. Este un om simplu, lucrează în construcții la Sibiu, viața lui nu iese din tiparele unui om obișnuit. Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, Neluțu s-a transformat peste noapte într-un supererou. El este cel pe care Cristi, un băiețel de 15 ani care ar fi putut să moară într-un incendiu, îl va vedea pentru tot restul vieții ca fiind nu un om simplu, ci un super-om.

Reporterul Turnul Sfatului l-a rugat pe Neluțu să își amintească tot ce s-a întâmplat în acea noapte. Atunci când a ajuns la casa cuprinsă de flăcări, iar bunica lui Cristi striga disperată că nepotul ei iubit a murit înghițit de incendiul devastator, Neluțu s-a uitat rapid în stânga și în dreapta. Cu toate că se adunaseră oameni în fața casei, nimeni nu a sărit în ajutorul băiatului. În secunda următoare parcă a fost îndrumat de ceva mai presus de frica lui sau de rațiune, spune sălișteanul.

eroul saliste

„Eu eram la cineva în vizită în seara aceea, la rude de-ale lui Cristi. Când a izbucnit incendiul, Adi (fratele lui Cristi) ne-a sunat. A zis să mergem repede că arde rău. Eu am ajuns primul pentru că am plecat repede pe bicicletă. Am sărit gardul și când am ajuns în fața casei am văzut-o pe bunică-sa acolo și striga că vai că a murit, că arde în foc...îți dai seama. Era vorba totuși de un copil și, oricum, e o viață de om, indiferent de vârstă. Nu m-am mai gândit la nimic. Mi-a fost frică, evident, dar nu am putut să stau pur și simplu să mă uit”, povestește Neluțu.
incendiu saliste

Casa era deja în totalitate cuprinsă de flăcări, iar când a intrat l-a lovit un val intens de căldură. Chiar și așa, nu a făcut un pas înapoi. A continuat să îl caute pe băiețel.

„Acoperișul era tot în flăcări, era foc și la intrarea în casă... Nu își poate închipui nimeni ce am văzut acolo și ce am simțit. Era foarte cald înăuntru și mult fum. Cu greu l-am găsit pentru că de-abia reușeam să văd ceva. Lumina de la flăcări m-a ajutat să ajung la el. Era leșinat când l-am găsit, l-am luat pe umăr și l-am scos din casă. Când am ieșit cu Cristi pe brațe, tremuram tot. Acum e bine și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta și pentru faptul că eu nu am fost ars deloc. Prima dată când am vorbit cu el după incendiu mi-a spus <<Jane, îți mulțumesc>>”, își aminește eroul.
Reprezentanții echipei de fotbal din C.S Sion Săliște au fost impresionați de actul eroic al tânărului săliștean. Tocmai de aceea, ca un gest simbolic, i-au oferit o diplomă. Mai mult, pentru că locuința celor doi frați și a familiei lor a ars din temelii în acea noapte și nu a mai putut fi salvat nimic, reprezentanții echipei au dat startul unei strângeri de fonduri. Până în acest moment s-au strâns peste 1800 de lei. Dacă doriți să donați bani sau bunuri materiale, aflați din articolul de mai jos cum puteți face acest lucru.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/10/27/ajutor-pentru-unul-din-juniorii-clubului-de-fotbal-din-saliste-i-a-ars-casa-in-totalitate/

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Tina

Acum 1 an

Si Primaria ce face in acest caz?
Raspunde

@cjs

Acum 1 an

racuciu doarme ca de obicei
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus