Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Bătrân rătăcit de două zile, găsit de un câine antrenat la Centrul Chinologic Sibiu

Bătrân rătăcit de două zile, găsit de un câine antrenat la Centrul Chinologic Sibiu

Un bătrân din Constanţa a fost salvat de la moarte sigură de câinele jandarmilor, un ciobănesc german antrenat la Centrul Chinologic din Sibiu. Roby a fost dresat special să găsească urme și a mers kilometri întregi până a ajuns la victima care stătuse peste noapte pe câmp şi era aproape de şoc hipotermic, relatează Digi24.

Roby a ajuns la Jandarmeria Constanța când avea 5 luni, de la Centrul Chinologic din Sibiu. Frumosul cățel are acum patru ani şi trei luni. Încă de la vârsta de un an, a devenit singurul câine de urmă al jandarmilor constănţeni. Pe lângă nasul fin, își poate folosi, în caz de nevoie, și forța.

Ieri, aproape de o comună izolată din județ, a reușit să găsească, după trei ore de căutări, un bărbat de 64 de ani dispărut de două zile, scrie Digi24.

„Este prima misiune a lui, pe specialitatea pe care o are. I-am dat un obiect al persoanei dispărute, l-a mirosit și am luat urma persoanei. Câinele ne-a indicat canalul unde persoana a fost găsită. Persoana era dispărută de 48 de ore, sunt fericit că a luat urma după atâta timp, eu zic că e foarte, foarte bine!”, spune Sorin Marcu, conductor câine de serviciu.
Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța are patru câini în echipă.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus