Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Protest în fața Consiliului Județean Sibiu. Angajații în asistență socială își cer sporurile

Protest în fața Consiliului Județean Sibiu. Angajații în asistență socială își cer sporurile

60 de persoane angajate în asistență socială au anunțat că vor protesta mâine dimineață în fața Consiliului Județean Sibiu. Motivul ar fi faptul că, în ciuda solicitărilor repetate, nu le-au fost acordate încă sporurile pentru condiții deosebite de muncă.  

Peste 1000 de angajați în asistență socială de pe toată raza județului Sibiu au de suferit din cauza lipsei fondurilor pentru acordarea sporurilor pentru condiții deosebite de muncă, anunță reprezentanții Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. În ciuda promisiunilor constante din ultimii ani și a adoptării Ordonanței de Urgență 153/2018 referitoare la aceeași problemă, sporurile nu ajung încă în buzunarele angajaților.

Acesta este și motivul pentru care mâine, între orele 10:00 și 12:00, 60 dintre angajați vor protesta în fața Consiliului Județean Sibiu.

Potrivit conducerii SANITAS Sibiu, Consiliul Județean a fost chemat în comisie de dialog de mai multe ori, iar la ultima întâlnire, cea de acum o săptămână, niciun reprezentant al CJ nu s-ar fi prezentat.

Acesta nu este primul protest organizat în fața Consiliului Județeam organizat pe tema sporurilor.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/04/26/video-protest-fata-cj-copiii-nostri-nu-mananca-peste-5-ani-mananca-acum/

Suplimentări sub nivelul solicitat de CJ Sibiu, pentru sistemul de protecția copilului

Conducerea Consiliului Județean Sibiu motivează lipsa sporurilor pentru angajații în asistență social printr-o suplimentare prea mică a bugetului din partea Guvernului.

„În urma solicitărilor repetate ale Consiliului Județean Sibiu privind reechilibrarea bugetelor locale, guvernul a aprobat prin HG 848/01.11.2018 o alocare de 3.609.000 lei din fondul de rezervă pentru suplimentarea sumelor necesare finanțării cheltuielilor pentru susținerea sistemului de protecție a copilului precum și a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

Deși alocările sunt sub necesarul minim solicitat (8.624.440 lei), Consiliul Județean Sibiu a cerut în regim de urgență către DGASPC Sibiu actualizarea datelor privind dimensionarea și argumentarea sporurilor salariale pe familii ocupaționale, precum și centralizarea acestora valoric și după natura lor, în așa fel încât acestea să poată fi plătite începând cu luna noiembrie 2018”, anunță reprezentanții CJ Sibiu.

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Petru

Acum 5 ani

Dar pt. salariile marite nejustificat ale functionarilor di CJ sunt bani suficienti?!?
Raspunde

Un oarecare

Acum 5 ani

La tribunal. Oricum au deja procese pierdute si la curtea de apel pt neacordate sporuri pe regulamentul 547/2010. Să ne explice stimabila Dna.....de ce la direcție sunt bani de sporuri si se acordă dar în centre nu se dă nimic....poate sunt mai expuși riscurilor în Sibiu pe str mitropoliei decât în râul vadului...
Raspunde

Vasile

Acum 5 ani

În doi ani de șefa CJ au fost angajate PILE PNL- PDL CU ZECILE SAU SUTELE pe salarii mari.. Acolo sunt banii dumneavoastra. Aia toți sunt slugile la DOAMNA, care au venit pe salarii mari. Dupa ce ca sunt multi sunt si prosti si nu stiu nimic, la ei sunt sporurile oamenilor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 5 ani

au fost angajati pe pile politice da cu concurs !? hei hei banut banut
Raspunde

Vasile

Acum 5 ani

Cu concurssss ca la postul de Secretar al Județului. Se concurează până castiga cine TREBUIE.
Raspunde

Eu

Acum 5 ani

Sa vedeti prostie de angajat cu pile de la DOAMNA. Toate masinile de serviciu ale Consiliului Judetean Sibiu au ultimele trei litere CJS. Dar țăranul pe masina personala a pus SB-XX-CJS, pai da sa stie fraieri ca țăranul de la București a venit la Sibiu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus