Un cartier cu aproximativ 1.100 de apartamente urmează a fi construit între pârâul Seviș și actualul Cartier al Arhitecților din Cisnădie. Primarul orașului spune că dezvoltatorii vor ceda 10.000 de mp pentru utilități publice.
Noul cartier ar urma să fie amenajat pe terenurile aflate după pârâul Seviș, pe partea dreaptă în sensul de mers dinspre Cisnădie către Sibiu. ”Este următoarea zonă în care vor fi realizate mari proiecte imobiliare. Peste 1.100 de apartamente în prima fază”, spune Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie. Potrivit lui, pentru a preîntâmpina problemele de infrastructură urbană generate de dezvoltatorii din Cartierul Arhitecților care nu au mai finalizat lucrările la care s-au angajat prin certificatele de urbanism, politica locală în ceea ce privește noul cartier va fi modificată. ”În Cartierul Arhitecților, în fiecare certificat de urbanism emis este prevăzut clar că dezvoltatorii trebuie să amenajeze străzile, iluminatul public, trotuarele și așa mai departe. Unii dezvoltatori au respectat asta, alții nu. Acestora din urmă nu le putem noi prelua strada până nu realizează investițiile la care s-au angajat. Pentru a evita astfel de situații, în cazul noului cartier nici nu se mai pune problema de a mai emite autorizații de construire până când lucrările de infrastructură urbană nu sunt făcute”, spune Gheorghe Huja. În plus, dezvoltatorii imobiliari care vor să demareze proiectul celor 1.100 de apartamente vor ceda o suprafață de 10.000 de mp orașului Cisnădie. ”Pe acest teren vom putea construi o școală, dar avem în vedere și amenajarea unui punct de lucru al Primăriei Cisnădie, la care cetățenii din zonă să poată apela, dar și de unde să putem interveni cu lucrări de întreținere inclusiv în Cartierul Arhitecților”, mai spune Gheorghe Huja.
În ceea ce privește problemele din Cartierul Arhitecților referitoare la străzile nepreluate de administrația locală, primarul îndeamnă cumpărătorii să se adreseze dezvoltatorilor imobiliari. ”Noi nu putem prelua aceste străzi până nu sunt puse la punct, conform obligațiile asumate de către dezvoltatori prin certificatele de urbanism. Acolo unde aceste obligații au fost respectate, străzile au fost preluate și sunt întreținute de către noi”, declară Huja. Până acum, Primăria din Cisnădie a preluat în administrare 12 străzi, trei dintre acestea (Tiberiu Ricci, Irina Rosetti și Daniel Renard) fiind preluate în cursul acestui an.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Primăria Sibiu , Gheorghe Huja , Primăria Cisnădie , Cartierul Arhitecților , Anul Nou , Cartierului Tineretului , autorizatii de construire , Primăriei Cisnădie , Pentru Sibiu , Daniel Renard , Irina Rosetti , Din Cartierul Arhitecților , Tiberiu Ricci
Vizualizari: 11086
Ultimele comentarii
Acum 13 minute
Emil
Acum 18 minute
Ion
Acum 36 minute
Emil
Acum 57 minute
AndreiM
Acum 1 oră
VP