Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Aproape 500 de șefi fac justiție socială în România

Aproape 500 de șefi fac justiție socială în România

În cadrul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, precum și în instituțiile subordonate acestuia lucrează aproape 500 de persoane care se află în funcții de conducere.

Potrivit ministrului Lia Olguța Vasilescu, numărul persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul instituției este în creștere în ultimii 2 ani, ajungând în perioada mai-septembrie 2018 la 493 de șefi. Vasilescu i-a răspuns astfel deputatului Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, care a vrut să afle câți șefi există în întreaga țară. Ministrul Muncii și Justiției ociale i-a oferit numărul persoanelor care ocupă funcții de conducere care activează în cadrul ministerului și în instituțiile subordonate: Inspecția Muncii (IM), inspectoratele teritoriale de Muncă (ITM), Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), agențiile județene pentru plăți și Inspecție Socială (AJPIS), Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD).

Astfel, numărul total care ocupă funcții de conducere în aparatul propriu al ministerului, precum și în instituțiile enumerate a crescut de la 475 în perioada iulie-septembrie 2017 la 484 în lunile octombrie 2017 – martie 2018, respectiv la 493 în perioada mai-septembrie 2018. Cei mai mulți șefi sunt în cadrul inspectoratelor teritoriale de Muncă – 264 în prezent, iar cei mai puțini (șapte conducători) – la ANES.

În aparatul propriu al MMJS activează în prezent 50 de conducători, la ANPD – opt, la ANPDCA sunt nouă persoane cu funcții de conducere, la ANPIS – 14, iar în cadrul AJPIS – 120 de persoane. La Inspecția Muncii sunt 21 de șefi.

Pentru întreaga statistică privind numărul persoanelor cu funcții de conducere ministrul Muncii i-a sugerat deputatul să se adreseze Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus