Duminică,
17.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a demisionat. Cu două luni înainte de preluarea Președinției Consiliului UE

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a demisionat. Cu două luni înainte de preluarea Președinției Consiliului UE

O discuție despre stadiul pregătirilor în vederea preluării președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene l-a determinat, se pare, pe Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, să demisioneze.

Demisia nu a fost confirmată direct de Victor Negrescu, deja fostul ministru, ci de colegi de-ai acestuia din Executiv, relatează presa centrală. Astfel, prima care a confirmat demisia a fost ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb. „Din câte înţeleg, s-a produs această demisie. Ieri, în cadrul şedinţei de Guvern am stat de vorbă cu domul Negrescu, au fost discuţii principiale despre modul în care suntem pregătiţi pentru preşedinţia Consiliului UE”, a declarat Rovana Plumb, pentru Digi24. Mai multe detalii despre respectiva ședință de Guvern a dat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. ”Ieri (vineri-n.r.) la finalul şedinţei de Guvern a fost o discuţie legată de ultimele etape, măsuri de parcurs pentru ca noi să fim cu totul gata pentru preşedinţia de anul viitor. O discuţie deschisă, normal, cum trebuie să fie într-o echipă şi legată de participarea poate într-un număr mai mare alături de miniştrii Finanţelor şi cel al Fondurilor Europene a domnului Negrescu la astfel de întâlniri, aşa cum e şi normal pentru că asta este structura, aşa sunt discuţiile. Asta a fost discuţia. Din păcate, văd că domnul Negrescu a luat-o personal şi dă dovadă că nu înţelege ce înseamnă o echipă, lucrul în echipă, mai ales când vorbim de preşedinţia de anul viitor”, a spus Teodorovici pentru Antena3, citată de Mediafax.

Plecarea intempestivă a lui Negrescu îl face pe Teodorovici să rezume ”asta este acuma”. ”Au mai fost discuţii şi e normal să se discute. A fost discuţia asta şi apoi am văzut şi eu pe ştiri faptul că şi-a dat demisia şi chiar mă surprinde pentru că rolul era de a dovadă că e mediator şi iată că atmosfera e că mă supăr, îmi iau jucăriile şi plec. Totuşi e un gest care, în prag de preşedinţie şi mai ales în prag de anumite acţiuni de săptămâna viitoare , erau nişte întâlniri la Strasbourg, la Bruxelles la nivel de miniştri şi asta este acuma”, a declarat Teodorovici, potrivit surselor citate.

Până la ora publicării acestei știri, nici Victor Negrescu și nici ministerul pe care îl conducea nu au avut vreo reacție. Demisia lui este semnificativă în contextul în care el era persoana responsabilă din Guvernul României cu proiectul de pregătire şi exercitare a preşedinţiei rotative a Consiliului UE de către România.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

zzz

Acum 2 ani

repede baeti, comunicatele...joahnnis demisia, soros e de vina, familia traditionala, toate poeziile
Raspunde

lol

Acum 2 ani

Unii sustin ca prea era intelectual! Mai arata si a european....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus