Luni,
16.09.2024
Partial Noros
Acum
17°C

A început construcția bradului din Piața Mare, cadoul de Crăciun pentru oraș din partea unei mari companii sibiene

A început construcția bradului din Piața Mare, cadoul de Crăciun pentru oraș din partea unei mari companii sibiene

Anul acesta, Târgul de Crăciun din Sibiu nu va mai avea brad natural, ci va fi înlocuit de o structură metalică cu instalații luminoase. Noul „brad” a fost donat de către compania Scandia, care este de părere că „implicarea în viața comunității este un lucru firesc”. Ba mai mult, compania spune că acesta a fost achiziționat printr-o firmă din Hunedoara.

Reprezentanții companiei au expicat pentru Turnul Sfatului că și-au dorit să fie alături de Sibiu în acest an. Acesta a fost achiziționat prin intermediul unei firme din Hunedoara și va fi amplasat în mijlocul târgului de Crăciun.

„Bradul este un simbol al sărbătorilor de iarnă, care aduce foarte multă bucurie atât copiilor cât și adulților în această perioadă iar anul acesta am dorit să fim alături de comunitate prin oferirea acestui simbol. Totodată este extrem de important atât pentru noi cât și pentru întreaga comunitate, faptul că, în acest an, în semn de respect față de natură, bradul este realizat din metal și instalații luminoase pe led”, spune Andrei Ursulescu, director general, Scandia Food.

Totodată, directorul companiei menționează că „Sibiul reprezintă pentru noi acasă, este orașul unde a fost fondată compania și unde ne desfașurăm activitatea, iar implicarea în viața comunității este un lucru firesc pentru noi și ne bucurăm de fiecare dată când putem fi alături de aceasta, prin astfel de acțiuni”.

În ceea ce privește valoarea bradului, directorul companiei crede că „nu este relevantă informația”, în contextul în care este o donație pentru comunitate. Ridicarea bradului a început miercuri dimineață și va dura câteva ore.

Primăria Sibiu a anunțat deja că pentru prima dată, în centrul municipiului nu va mai exista un brad natural de Crăciun, ci unul din aluminiu şi instalaţii luminoase, "reinterpretat în ton cu vremurile".

"Cred că este o schimbare binevenită, cu un mesaj clar că dorim să aducem elemente de noutate, dar şi să ne apropiem de natură în alt mod. Şi mai impresionant decât forma de reprezentare a bradului este faptul că acesta este o donaţie făcută comunităţii noastre de către firma Scandia SA, o companie sibiană. Le mulţumesc pe această cale pentru un cadou făcut Sibiului cu ocazia sărbătorilor", a declarat zilele trecute primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Spre deosebire de alţi ani, bradul de Crăciun din centrul Sibiului va fi aşezat în mijlocul Pieţei Mari, în centrul cupolei.

"Cu o înălţime de 11 metri şi un diametru de 3,5 metri, bradul de Crăciun al Sibiului este confecţionat din aluminiu cu inserţii luminoase LED", se mai arată în comunicat.

Târgul de Crăciun din Sibiu va începe în 16 noiembrie, în Piaţa Mare din centrul istoric al municipiului, cu un concert susţinut de artiştii Radu Nechifor şi Paula Seling.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

yeti

Acum 5 ani

“Bradul este un simbol al sărbătorilor de iarnă….” zice seful Scandia, tocmai domnule BRADUL, nu o hidosenie de metal. Eu sper ca primaria are un plan B, un brad adevarat ca sa salveze targul de Craciun din piata mare. Daca erati ecologisti si voiati sa castigati imagine, ati fi donat banii chetuiti pe fiarele alea unei asociatii sibiene ca “Cu verdele-n SUS” care au plantat si ingrijit 10.000 de puieti la Arpasu de Sus, in schimbul unui brad adevarat.
Raspunde

Deiu

Acum 5 ani

Te pomenesti ca daca era luat din padure era mai ieftin? Mah, dar nu va faceti bine! Daca era natural "taiati padurile pt 2 luni de luminite", daca e de metal "vai, ca fiare"... Evident, daca era luat de CL sau de Primarie "bani aruncati, puteati face strazi/parcuri/parcari/spitale". Acum, ca e donatie, iar aveti de comentat.... Mah, oameni buni, treziti-va si invatati sa va bucurati de lucrurile mici si sa apreciati cand cineva face o fapta buna.
Raspunde

Andrei Soroaga

Acum 5 ani

Dar chiar au donat catre Cu verdele-n SUS, in 2015 la prima plantare a noastra, la Slimnic, cu Tasuleasa Social. :) Acum ca vine vorba despre ecologie si impact pe mediu, treburile sunt cat se poate de simple: un brad din Piata Mare nu face, intradevar, asa mult rau, acesta fiind de multe ori oricum la varsta potrivita pentru exploatare. Dar zecile de mii de braduti din casele oamenilor sunt o barbarie. Le cantam "O brad frumos, cu cetina tot verde", iar apoi dupa cateva zile ii aruncam la tomberon. Ceea ce face primaria este un exemplu foarte bun pentru ca sibienii sa foloseasca solutii alternative, pritenoase cu natura. PS. Grija mare la cumpararea brazilor din PVC din supermarket, aia sunt si mai mare dezastru ecologic decat cei taiati.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ursul

Acum 5 ani

Bravo! Iata o initiativa ce va schimba ceva din mentalitatea celor care cred ca un brad mort infipt in sufragerie, este ceva in spiritul Craciunului....
Raspunde

Marcel

Acum 5 ani

yeti, ca presupus animal care traieste in padure, esti hilar cand iti doresti brad natural in piata doar ca sa te uiti doua secunde la el in timp ce te indopi cu clatite la supra-pret. Lasa bradul in padure si bucura-te de familie de Craciun. hai, fii mai bun
Raspunde

Rzv

Acum 5 ani

Asta este razbunarea duduiei Fodor, pt. ca e injurata la pachet cu Primarie incompetenta. Macar anul asta sa ne aliniem cu celalalte ''glorioase'' targuri de craciun din tara care tin standardul de kitsch sus de tot in Europa! Daca vreti ceva eco, stopati taierea a sute de arbori lunar, nu doar unul pe an.
Raspunde

Gretel

Acum 5 ani

Ce ar trebui precizat este dacă acest brad va fi folosit și în anii care urmează. Altfel, inițiativa ecologică nu e neapărat lăudabilă, mă gândesc că poluarea rezultată în urma prelucrării aluminiului necesar confecționării bradului (sau să îi spunem, amprenta de carbon) este superioară impactului tăierii unui brad natural.
Raspunde

Mariana

Acum 5 ani

Suntem in epoca stilizarilor ! Oricum, magia Craciunului a apus de mult. Dulciurile apar pe rafturile magazinelor cu circa 3 luni inainte, copii sunt suprasaturati pana la sarbatori. Nimic nu ii mai bucura, nici dulciuri, nici jucariile Craciunul nu mai este decat o sarbatoare ""comerciala".
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Ce fain era odata.... Acum, a ajuns obiectul unei reclame pentru carnati si conserve. Si e prima oara, vezi si "Bradul ridicat de Millenium Bank" http://www.ziare.com/adriean-videanu/stiri-adriean-videanu/bucuresti-zeci-de-mii-de-oameni-la-cel-mai-inalt-brad-din-europa-186503 O, brad frumos, o brad frumos, Cu cetina tot verde. Tu esti copacul credincios, Ce frunza nu si-o pierde, O, brad frumos, o brad frumos, Cu cetina tot verde.
Raspunde

Yeti

Acum 5 ani

@Marcel Clătitele mi le fac singur acasă, în piața beau doar vin fiert :) . Hai Crăciun fericit și ție. Cat despre asa zisul brad, mergeți în piața, uitați-vă la el dacă- l găsiți.... și mai vorbim.
Raspunde

Filoftea

Acum 5 ani

Ca e din plastic, n-am o problema, am mai vazut si aratau foarte bine. Problema mare e ca acest Brad e urat rau de tot. Acesta e un Brad pentru interioare; la 11 m inaltime diametrul de 3m e mult prea mic.
Raspunde

Ghergi

Acum 5 ani

Bine ca platesc cel mai prost dintre toti angajatorii din sibiu si doneaza brad. Bravo Scandia
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus