Vineri,
19.08.2022
Cer Senin
Acum
32°C

Neagu: Dăncilă a plimbat valiza cu gogoși în țările arabe

Neagu: Dăncilă a plimbat valiza cu gogoși în țările arabe

Deputatul liberal Nicolae Neagu a făcut un sumar al proiectelor greșite cu care premierul Viorica Dăncilă s-a prezentat în Oman și Qatar. În turneul din țările arabe din zona Golfului, premierul Viorica Dăncilă a prezentat proiectele pe care Guvernul este dispus să le realizeze în Parteneriat Public Privat (P.P.P.), printre acestea numărându-se și o autostradă (Târgu Neamț-Suceava-Siret) care nu există, în Master Planul General de Transport, susține Neagu. De altfel, deputatul liberal a mai identificat și alte date vechi, incorecte sau înșelătoare prezentate de premier în vizita externă: ”Prezentarea României cu datele din 2017 ale clasamentului Doing Business al Băncii Mondiale, când România era plasată cu 7 locuri mai bine față de prezent!; Proiectul Complexului Hidroenergetic Turnu Măgurele – Nicopole, prezentat cu valoarea sa totală de 3 miliarde de euro, care include și contribuția părții bulgare!; Proiectul Hidrocentralei Tarnița, ce nu are concluzii!; 6 spitale regionale - exact în ziua în care ministrul Rovana Plumb anunța la București amânarea cu 2 ani a celor 3 spitale regionale!; Guvernul promite un randament investițional de 10% pentru toate proiectele propuse investitorilor arabi, indiferent de domeniul specific, fie că este vorba de un resort de sky, fie că proiectul propus este un spital, sau o autostradă, investitorii ar urma să câștige o zecime din suma cheltuită pe un orizont de timp care variază de la 17 la 56 de ani!”, a stransmis Neagu.

Deputatul spune că și alte "gogoși" au fost ”livrate în valiza de călătorie a premierului Dăncilă, arabilor după modelul valizei lui Liviu Dragnea!”. ”Ceea ce îngrijorează nu este doar dorința evidentă a guvernului actual, de a căuta soluții de finanțare a unor proiecte naționale în afara Europei, când poți absorbi toți cei 37 miliarde de euro prevăzuți pentru România în exercițiul financiar 2016-2020 al Comisiei Europene, ci și lipsa mesajului către românii din diaspora europeană, în special către cei din Anglia și cei care au nevoie de un sprijin puternic ținând cont că România va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene începând cu 01.01.2019, iar Sibiul va fi gazda Summitului care va consimți Brexitul! Este foarte bine să avem relații diplomatice, politice, economice și culturale cu China sau țările arabe, este foarte bine să sprijinim firmele românești sau care capitalizează în România, să fie prezente în piețele bogate ale lumii arabe sau în imensa piață din China, dar a crede că vei obține finanțări din acele zone mai repede și mai ieftin decât cele ce îți sunt rezervate prin Comisia Europeană este cel puțin o prostie ca să nu spun rea intenție! De aceea, PNL spune ferm: guvernarea Dragnea – Dăncilă nu oferă garanția unei Președinții de succes a României pentru Consiliul UE și implicit nici oportunitățile acestei președinții pentru România și români! Cu cât își încheie mandatul mai repede cu atât mai bine!”, a mai scris deputatul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

gogoseria de partid

Acum 3 ani

Si te oftici ca n-ai infulecat nici unul?
Raspunde

Zexe

Acum 3 ani

În Arabia, moșule, că așa a spus șeful tău!
Raspunde

lol

Acum 3 ani

E grele! Balcanii, Arabia, America, etc, nu exista! Sau da?
Raspunde

ccc

Acum 3 ani

si cine vorbeste.........
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus