Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Turneul „Rhapsodie Roumaine” ajunge la Sibiu

Turneul „Rhapsodie Roumaine” ajunge la Sibiu

Festivalul SoNoRo revine la SIBIU, unde publicul este invitat la concertul RHAPSODIE ROUMAINE – LES MESSAGÈRES: marți, 20 noiembrie 2018, la Filarmonica Sibiu – Sala Thalia, de la ora 19:00. Accesul la acest concert este liber.

Mesageri ai spiritului românesc, George Enescu și a sa Rapsodie Română au purtat în toată lumea o parte din spiritul nostru național, sublimat în emblematica lucrare a marelui compozitor și inspirată din folclorul românesc.

„Rapsodia Română” ajunge, așadar, în Sibiu, după un lung turneu ce a început în luna ianuarie a acestui an, la Viena, când CD-ul „Rhapsodie Roumaine”, realizat pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, a fost lansat în celebra sală Musikverein, una dintre cele mai cunoscute din Europa. După debutul la Viena, „Rhapsodie Roumaine” a călătorit la München, Izmir sau Arezzo, dar și în renumita JT Hall din Tokyo și alte orașe din țara „Țara Soarelui Răsare”.

Justus Grimm Justus Grimm

„Rapsodia română” a fost, desigur, inclusă și în cadrul Festivalului SoNoRo, deschizând, la Palatul Cotroceni din București, seria de concerte a celei de-a XIII-a ediții. Turneul a continuat la Timișoara, Cluj-Napoca și acum la Sibiu, urmând să treacă din nou granițele țării spre Europa, cu un concert în Franța, la Paris, pe 2 decembrie, și două în Olanda, la Haga, pe 5 decembrie, și la Amsterdam, pe 6 decembrie.

Diana Ketler Diana Ketler

Repertoriul concertului de la SIBIU include Nocturna „Ville d’Avrayen” pentru cvartet cu pian de George Enescu, o lucrare pentru cvartet de coarde nr. 2 în la minor, Op. 35 de Anton Arensky, o compoziție pentru cvartet cu pian în sol minor, Op. 25 de Johannes Brahms și „Rapsodia Română nr. 1” într-un aranjament pentru cvartet cu pian de Thomas Wally, în interpretarea unor muzicieni renumiți: violiștii Max Baillie și Răzvan Popovici, violonceliștii Valentin Răduțiu și Justus Grimm, pianista Diana Ketler și clarinetistul Thorsten Johanns.

Valentin Radutiu Valentin Radutiu

În acest an, al Centenarului României, ne-am gândit că cea mai bună celebrare pe care am putea să o facem prin muzică este producând un material ce cuprinde esența talentului și spiritului autentic românesc. Așa a apărut ideea unei colecții George Enescu și Béla Bartók, inspirate din folclorul românesc, practic geniul popular rafinat de geniul unor mari compozitori, ce sunt deja ambasadori importanți ai României în lume. Ne bucură entuziasmul cu care publicul, fie din Austria, Italia, Turcia sau Japonia a primit această parte din ce înseamnă România în esența ei, transpusă în muzică, declară Răzvan Popovici, Directorul Festivalului SoNoRo și inițiatorul proiectului Rhapsodie Roumaine.

Thorsten Johanns Thorsten Johanns

CD-ul cuprinde cele mai cunoscute compoziții create de George Enescu și Béla Bartók, inspirate din folclorul românesc. Mai multe detalii despre înregistrarea CD-ului, într-un film de prezentare AICI.

Max Baillie Max Baillie

Turneul „Rhapsodie Roumaine” în Japonia, România, Franța și Olanda este un proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Mai multe informații pe www.sonoro.ro

SoNoRo 2018_Sala Thalia SB

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus