Luni,
05.12.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

Ateliere de creație pe fundal de muzică clasică pentru elevii din Sibiu, în proiectul „Trăistuța Culturală” (CP)

Ateliere de creație pe fundal de muzică clasică pentru elevii din Sibiu, în proiectul „Trăistuța Culturală” (CP)

Proiectul „Trăistuța Culturală”, care își propune să ajute copiii la dezvoltarea unui bagaj minim de cultură generală referitor la identitatea culturală a Sibiului și a zonei din jurul orașului, a fost demarat deja în câteva unități de învățământ din Sibiu.

După ce și-au construit chiar ei trăistuța și au participat la un tur cultural prin Sibiu, elevii sunt provocați să participe la o serie de activități inedite, care să îi stimuleze creativ.

Organizatorii, membrii ai Asociației Culturale Play, propun ca experiența culturală dobândită în urma Turului Cooltural să nu fie doar memorată, ci reprezentarea ei să ia forme artistice prin câteva ateliere ce vor avea loc la clasă. Desfășurarea acestora nu va fi însă obișnuită, ea făcându-se pe fondul unor audiții de muzică clasică, ce vor stimula creativitatea copiilor în realizarea unor materiale bazate pe desen și literatură. Cele mai bune 25 de desene și cele mai creative 25 de compuneri vor fi tipărite în cadrul unei broșuri denumite „Copiii și Sibiul Multicultural”.

Final de eveniment cu balet și personaje de desene animate

În finalul proiectului, Trăistuța Culturală revine în sala de spectacol. De această dată, scopul este urmărirea unui spectacol de balet, care încheie simetric periplul cultural al copiilor. Tema centrală a spectacolului este muzica clasică și jazz din filmele de desene animate clasice DIsney, iar povestea este a unui fetițe care – lipsită fiind de prieteni – își crează în jur o lume magică și hazlie din personaje de desene animate. Ideea este redată printr-o coregrafie inedită de balet, de către un număr mare de balerini cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, de la Școala de Arte „Play”.

Spectacolul este creat cu și pentru copii, iar producția sa a durat aproape 4 luni. Acesta este adaptat ca structură și timp înțelegerii copiilor, stimulând astfel dorința lor de a merge la un spectacol, de a-l savura și, de ce nu, de a încerca baletul.

Proiectul este finanțat de AFCN. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Muzeul Brukenthal, Muzeul Astra și De-a Arhitectura Filiala Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus