Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Muzica clasică se apropie și mai mult de elevi, la Classic Junior Festival (CP)

Muzica clasică se apropie și mai mult de elevi, la Classic Junior Festival (CP)

În perioada 10 – 29 noiembrie 2018, Classic Junior Festival revine cu încă o ediție, în care muzica clasică devine și mai prietenoasă cu cei mici.

Organizat de Asociația Culturală Play, evenimentul își propune să prezinte muzica clasică într-o manieră interactivă și accesibilă copiilor, să le stârnească interesul pentru instrumentele muzicale, dar și să amintească părinților de această alternativă a petrecerii timpului liber. Seria de acțiuni asociate evenimentului vin ca o alternativă la situația educației culturale din școli, care suferă de teoretizare, fiind rigidă și plasându-se departe de nevoile reale ale copiilor.

clasic junior (3)

Fiind singurul festival educaţional şi cultural de promovare a muzicii clasice în rândul copiilor, Classic Junior Festival îşi propune să devină un context de comunicare cu copiii prin interacţiune şi joacă. Astfel, secţiunile festivalului au fost concepute de organizatori astfel încât copiii să devină principalii actori şi beneficiari ai aventurii în care muzica clasică este în centrul atenției.

De la ateliere de pictură, la ateliere muzicale și de creaţie literară

De-a lungul celor aproape 3 săptămâni de festival, toate tipurile de ateliere ce urmăresc să stimuleze creativitatea vor fi derulate în timpul unor audiţii de muzică clasică. Astfel, vor avea loc concursuri de desen şi concursuri de compunere pe tema muzicii clasice, iar cele mai apreciate desene şi compuneri vor fi premiate în cadrul spectacolelor de la finalul lunii noiembrie.

clasic junior (4)

Tot ateliere, dar de această dată unele care se îmbină armonios cu arta spectacolului, se vor derula în şcoli din mediul urban şi rural din județul Sibiu. Cele 3 spectacole în premieră, a câte 4 reprezentaţii, vor avea ca temă muzica clasică şi dansul clasic, fiind producții artistice interactive, special create pentru copii. Aceste noi producții au ca scop apropierea artiștilor, a muzicii clasice, de copii, de școală, prin interacțiunea cu aceștia în mediul lor educațional zilnic.

1. Atelierul interactiv de muzică – „Despre instrumentele cu coarde” – copiii vor interacționa cu 4 componenți ai unui cvartet de coarde, compus din tineri muzicieni, care vor produce un program în 2 părți: partea I – interpretarea unor piese și teme muzicale cunoscute; partea a II-a, discutii interactive despre muzica respectivă, prezentarea instrumentelor muzicale și explicarea principiilor de redare a sunetului.

2. Atelierul interactiv de muzica – „Despre instrumentele de percuție – copiii vor învăța despre instrumentele de percuție, având o componentă educativă, dar și una interactivă sau demonstrativă.

3. Atelierul de balet – „Despre dansul clasic” – copiii vor învăța noțiunile de bază ale baletului și dansului clasic, asistând la demonstrații și coregrafii simple de balet si dans clasic. Muzica spectacolelor va fi alcătuită din teme și piese cunoscute din muzica clasică

clasic junior (1)

Festivalul Classic Junior Festival va continua cu seria de concerte interactive „Cum să înțelegem muzica” la Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, cu reprezentațiile de teatru muzical interactiv - „Copilăria marilor muzicieni”, dar și cu o expoziție de intrumente muzicale.

Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus