Marţi,
20.10.2020
Cer Senin
Acum
1°C

5000 de steaguri tricolore arborate de Ziua Națională în Sibiu  pentru Anul Centenarului (CP)

20 Noiembrie 2018 15:00

5000 de steaguri tricolore arborate de Ziua Națională în Sibiu  pentru Anul Centenarului (CP)

Pentru că în 2018 România marchează anul Centenarului Marii Uniri, Primăria Sibiu a montat pentru Ziua Națională 5000 de steaguri pe 90 de străzi din centru și din cartiere.

“Am dublat numărul de steaguri față de anul precedent. Pe lângă centru, am pus tricolorul pe mult mai multe străzi din cartiere. Acțiunea completează un întreg program de evenimente pe care Primăria Sibiu l-a pregătit și l-a finanțat pentru a marca acest an special.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Reamintim că în luna iunie Primăria Sibiu a vernisat 17 plăci care sunt amplasate pe imobile din oraș cu însemnătate în istoria Marii Uniri, subliniind astfel rolul important pe care l-a avut orașul și intelectualii săi în înfăptuirea acestui act istoric.

De asemenea, în 6 octombrie, Primăria Sibiu prin Casa de Cultură a Municipiului au organizat evenimentul Sibiu 100. Centenarul României Mari, o reconstituire simbolică a vizitei la Sibiu a generalului francez Berthelot, imediat după Marea Unire, și primirea acestuia de către Iuliu Maniu, președintele Consiliului Dirigent.

În preajma Zilei Naționale a României, Primăria Sibiu va prezenta public un alt proiect dedicat Centenarului: dezvelirea bustului lui Alexandru Vaida Voevod, vicepreședinte al Consiliului Dirigent și mai apoi prim-ministru în primul Guvern al României întregite.

La toate acestea se adaugă un număr de 28 de proiecte despre sau dedicate Centenarului, organizate de instituții și operatori privați și cofinanțate de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală.

Comentarii

7 comentarii

Konig von Siebenburgen

Acum 1 an

"Dublarea numarului de steaguri fata de anul precedent" reprezinta cea mai mare realizare si de fapt singura din mandatul Fodor! Te uiti la Cluj si Oradea si dupa, admiri "performantele" Sibiului din ultimii 4 ani si iti dai seama ca ai tot mai multe in comun cu Targoviste, Tg. Jiu, Pascani si Medgidia...
Raspunde

axxy

Acum 1 an

foarte buna initiativa. orasul arata festiv. rugaminte - sa se inlocuiasca toate steagurile rupte,uzate si decolorate ale unor institutii. sa fie rosu, galben si albastru, nu roz, mov si bej... avem un tricolor frumos succes!
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 1 an

Pristanda ar muri de ciudă ( ce afacere bună pentru el ) ,la primărie se trage mâța de coadă ,salarile sunt colosale ,lucrurile bune mai există datorită inerției ,incompetența şi nepăsarea începe încet încet să-şi arate ,,roadele".Despre Marea Unire... să nu uităm că aproape cu un an înainte eram în genunchi în fața Germaniei şi apoi fără să facem nimic ne-am ,,trezit "victorioşi .
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 an

Probabil ca in ajunul aniversării multe vor trebui înlocuite ... In 28 nov ora 12 se va dezveli bustul lui Vaida Voievod la Biserica dintre Brazi ( fosta greco -catolica ) .
Raspunde

vasile

Acum 1 an

Ti-ai ales bine numele inspectore, eroul tău purta ochelari de cal ca si tine, tu nu vrei sa mai vezi contribuția României prin slăbirea frontului de vest începând din vara lui 1917
Raspunde

Anonymus

Acum 1 an

bani aruncati aiurea si cu prea mult timp inainte de eveniment ca sa aiba motiv sa schimbe o mare parte dintre ele (asa se sifoneaza banii) ca doar vremea este capricioasa si se distrug... rusine primaria sibiu pentru lipsa de perspectiva si de viziune
Raspunde

Nicu

Acum 1 an

Atât s-a făcut în Sibiu pentru Centenar! Mari "realizari" are primăria în frunte cu madam Fodor! Oare cine a furnizat steagurile astea multe, multe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus