Joi,
07.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Iohannis nu-i acceptă pe Vasilescu și pe Laufer în Guvern: „Candidaturile sunt nepotrivite”

Iohannis nu-i acceptă pe Vasilescu și pe Laufer în Guvern: „Candidaturile sunt nepotrivite”

Șase miniștri noi în Guvernul Dăncilă au fost acceptați de președintele Klaus Iohannis, șeful statului semnând decretul de numire în funcție. Candidatura altor doi miniștri propuși de PSD a fost respinsă: „Le consider nepotrivite și vor fi refuzate”.

Klaus Iohannis a anunțat marți că a semnat decretele de revocare din funcție a șase membri ai Guvernului - Lia Olguța Vasilescu, Dănuț Andrușcă, Bogdan Cojocaru, George Ivașcu, Ioana Bran și Paul Stănescu - precum și a acceptat demisia lui Mihai Fifor.

În locaul lor șeful statului a anunțat că numește șase dintre propunerile de miniștri anunțate de premierul Viorica Dăncilă. A refuzat însă două propuneri: Olguța Vasilescu la Transporturi și Ilan Laufer la Dezvoltare.

„Am primit o propunere de remaniere a Guvernului. Este, după părerea mea, o soluție slabă. Soluția corectă pentru România ar fi fost și este înlocuirea unui Guvern care a creat multe probleme României. Este nevoie de miniștri care performează foarte bine”, a spus Klaus Iohannis. Acesta a dat din nou de înțeles că România nu este foarte pregătită pentru a prelua președinția Consiliului UE: „Mai avem foarte puțin tuimp. Au început vizitele din partea instituțiilor europene pentru a ne ajuta să ne pregătim pentru pentru președinția UE, dar și pentru a verifica modul în care ne pregătim”.

Noii membri ai Guvernului acceptați de Klaus Iohannis sunt: Marius Budăi la Ministerul Muncii și Justiției Sociale;  Gabriel Leș la Ministerul Apărării, Niculae Bădălău la Ministerul Economiei, Alexandru Petrescu la Ministerul Comunicațiilor, Daniel Breaz la Ministerul Culturii și Bogdan Matei la Ministerul Tineretului și Sportului.

Iohannis crede că „este nevoie de miniștri care performează foarte bine”.

„Celelalte două candidaturi (Olguța Vasilescu și Ilan Laufer - n.n.) le consider nepotrivite și vor fi refuzate. Depunerea jurământului va avea loc astăzi la ora 15:30”, a conchis șeful statului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

scelariu

Acum 5 ani

nepotrivit esti matale la cotroceni
Raspunde

HOP

Acum 5 ani

Bravo,Dle. PRESDINTE !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zoldi Tibor

Acum 5 ani

INTELEGERE CU NISTE EVREI-recunoasteti personajul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus