Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Turcan: Continuăm planul de revocare a lui Liviu Dragnea

Turcan: Continuăm planul de revocare a lui Liviu Dragnea

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a anunțat astăzi că va insista cu revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. „O să prezentăm un plan în care dacă cei din PSD mai au vreo preţuire faţă de România, faţă de angajamentele electorale şi dacă mai vor oarecum să poată să întâlnească electoratul cu fruntea sus la următoarele alegeri, ar putea să marşeze, astfel încât să ajungem la o restabilire a normalităţii în politică. Şi mă refer aici la revocarea lui Liviu Dragnea, pe care PNL o va pune pe agenda parlamentară cu insistenţă, până când, sper eu, vom reuşi să formăm o majoritate în Camera Deputaţilor, care să conducă la înlăturarea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a lui Liviu Dragnea”, a spus liderul PNL Sibiu în cadrul unei intervenții la RFI.

Pentru revocarea lui Liviu Dragnea Raluca Turcan spune că există două variante. ”Una este aceea de modificare a regulamentului, prin care preşedintele Camerei Deputaţilor să poată fi revocat şi de către alte grupuri decât cel care l-a propulsat în funcţia de preşedinte. Evident că această variantă este una mai dificilă, pentru că trebuie să treacă prin comisiile de specialitate controlate majoritar de către PSD, trebuie să ajungă pe ordinea de plen şi ulterior să fie votată. Există însă posibilitatea revocării din funcţia de preşedinte a lui Liviu Dragnea de către plenul Camerei Deputaţilor, dacă plenul Camerei Deputaţilor ia act de încălcările constituţionale pe care le-a săvârşit în mod repetat Liviu Dragnea. Şi aici există două decizii ale CCR, prin care CCR spune explicit că oricare dintre membrii Biroului Permanent de conducere al uneia dintre Camere poate fi revocat, dacă încalcă Constituţia”, a mai spus Turcan.

Lui Dragnea i se impută încălcarea Constituției după ce a refuzat să convoace sesiunea extraordinară, în condiţiile în care a existat numărul de semnături necesare, a încălcat principiul separaţiei puterilor în stat, pentru că a exercitat presiuni asupra sistemului de justiţie și pentru că a încălcat dreptul Opoziţiei la manifestare în Parlament, respingând arbitrar demersuri ale Opoziţiei. Turcan a mai precizat că solicitarea de revocare este depusă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. ”Evident că domnul Iordache, vasalul perfect al domnului Liviu Dragnea, a refuzat să transmită această propunere de revocare plenului Camerei Deputaţilor, însă PNL va repeta această iniţiativă, până când vom reuşi, sper eu, să găsim o majoritate, care să pună mai presus de interesul unui om şi al unei agende clientelare interesul României, al statului de drept, al instituţiilor democratice”, a mai spus Raluca Turcan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

dancp2

Acum 4 ani

o mai credeti?politician care nu reprezinta pnl sibiu,sibiul are pnl format din oameni capabili domni si doamne nu.............made in botoshani
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus