Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

De ce nu a fost invitat ministrul Turismului la lansarea Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019?

De ce nu a fost invitat ministrul Turismului la lansarea Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019?

La evenimentul de prezentare a programului Sibiu RGE 2019, care a avut loc la București, nu a fost invitat niciun membru al Guvernului României. Nici măcar ministrul Turismului, care este sibian, i-a “bătut obrazul“ președintei CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, liderul grupului PSD din cadrul Consiliului Județean Sibiu.

După cuvinte de apreciere la adresa modului în care a fost organizat evenimentul de prezentare a Sibiu RGE 2019 în fața președintelui României, Klaus Iohannis, și a câtorva zeci de ambasadori, Cătălin Stanciu, liderul grupului PSD din cadrul CJ Sibiu, a avut două critici. Ambele adresate Danielei Cîmpean, în calitate de reprezentantă a instituției județene care face parte din consorțiul celor șase, consorțiu care și-a asumat implementarea programului construit în jurul gastronomiei. “Constituirea consorțiului și celelalte hotărâri referitoare la acesta au fost votate de către toți cei 33 de consilieri județeni, dar la evenimentul de la București au fost invitați doar trei și anume liderii de grup. După cum, de exemplu, Primăria Mediaș, parte a consorțiului, a invitat toți consilierii locali, așa era normal să procedați și aici, să fie invitați toți consilierii județeni“, a spus Cătălin Stanciu, consilier județean, la finalul ședinței ordinare a CJ Sibiu de joi după-amiaza.

Replica Danielei Cîmpean a fost că, în cadrul consorțiului (din care mai fac parte primăriile Sibiu și Mediaș, Universitatea “Lucian Blaga“, Camera de Comerț și Asociația județeană de turism) a fost împărțit în mod clar numărul de persoane care pot fi invitate.

E sau nu Ministerul Turismului partener al Sibiului?

După ce a invocat faptul că există dispute, dar prezentate ca fiind doar pe plan politic, între reprezentanții partidelor sibiene, Cătălin Stanciu s-a arătat nemulțumit și de faptul că la evenimentul din Capitală nu a fost invitat ministrul Turismului. “Dincolo de disputele politice, nu pot fi de acord ca ministrul Turismului, care e și partener al programului gastronomic, să nu primească o invitație la acest eveniment care are legătură cu turismul. La fel, nu au primit invitații nici ceilalți membrii ai Executivului. Am văzut că au participat ambasadori, foarte frumos, a fost și domnul Klemm (Hans Klemm - ambasadorul SUA la București, n.r.), dar nu a fost invitat niciun membru al Guvernului“, a spus Cătălin Stanciu.

Daniela Cîmpean susține că seara de la București a fost doar unul dintre-o serie mai lungă de evenimente dedicate prezentării Sibiu RGE 2017. Și că, cel de miercuri seara, a fost dedicat zonei internaționale. “Am urmărit să aducem programul în atenția internațională, de unde și invitațiile adresate ambasadorilor acreditați la București, care să ducă mesajul Sibiu RGE 2019 la nivel internațional. Așa e formatul acestor evenimente, un format european. Și am invitat și reprezentanții unor instituții din Sibiu, pentru ca aceștia să fie acolo drept gazde. Iar cu Ministerul Turismului nu există niciun parteneriat pentru Sibiu RGE 2019“, a replicat Daniela Cîmpean. Promisiunea lui Cătălin Stanciu de a aduce o copie după parteneriatul între CJ Sibiu și Ministerul Turismului a determinat-o pe Cîmpean să vină cu precizări. “Acela este un parteneriat pe promovare turistică, reciprocă, nu strict pe Sibiu RGE 2019. Și vă spun că, în cadrul aceluiași parteneriat, nouă ni s-a cerut din partea ministerului un plan de acțiuni în cadrul cărora să putem să promovăm sigla Ministerului Turismului. Am cerut și noi, pe baze de reciprocitate, un astfel de plan din partea ministerului, să ne spună care sunt acțiunile prin care ne vor promova. Până acum, însă, nu am văzut niciun astfel de plan de promovare“, a încheiat Daniela Cîmpean. Ultima replică i-a aparținut, însă, lui Cătălin Stanciu care a apreciat că, dincolo de detaliile de “bucătărie internă“ ale parteneriatului, ministrul Turismului, “care mai e și sibian“, trebuia invitat la prezentarea Sibiu RGE 2019, organizată la București.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alex

Acum 3 ani

Felicitari Catalin Stanciu !!!! Foarte bine ca i-ai luat la intrebari pe mitocani !!!!
Raspunde

Pierre Richard

Acum 3 ani

Simplu, pentru ca e doar sclavul lui dragnea. De aia nu a fost invitat.
Raspunde

Gica

Acum 3 ani

Cine Catalin Stanciu asta????Daca aveti ou el.....
Raspunde

nu conteaza numele

Acum 3 ani

Poate cineva sa indice expres care este fraza din articol care raspunde la intrebarea din titlu ? Adica ceva de genul: Ministrul turismului nu a fost invitat pentru că......
Raspunde

Popa Necula a lipsit

Acum 3 ani

Cum sa-l cheme pe Trif la eveniment cand de 2 luni se vorveste de inlocuirea lui?
Raspunde

Liv.iutz ...

Acum 3 ani

Băi, terminați cu prostiile ... B.o.g.D.A.n.e.l este la Teleorman cu treabă ... are un proiect măreț de îndeplinit ... și nu putea veni ; face progrese majore in programul "A.z.o.r.e.l." Kaka.lin . ... era liber ... puteați să-l chemați pe el, răilor; el a trecut cu maxim de puncte programul de mai sus.
Raspunde

piramida psd

Acum 3 ani

asa cum dragnea are un lingau, trif, asa trif are un lingau, catalin stanciu. oare cine este lingaul lui stanciu?
Raspunde

Evi

Acum 3 ani

Ura, dezbinarea, înverșunarea fac parte din România anului 2018. Avem model la nivel înalt. Dna Câmpeanu trebuie sa facă ceea ce este în trendul ăsta păgubos și penibil.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus