Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
2°C

Ateliere-spectacol pe muzica lui George Enescu, în școlile din Sibiu, în prag de Centenar (CP)

Ateliere-spectacol pe muzica lui George Enescu, în școlile din Sibiu, în prag de Centenar (CP)

Proiectul național „George Enescu - Omul cu vioara de aur. Legenda artistului soldat” aduce în aceste zile, în câteva școli din Sibiu, o serie de ateliere-spectacol pentru copii. Pe durata a 45 de minute, un cvartet de coarde va interpreta în cadrul acestora teme celebre din opera marelui artist român, în contextul Centenarului.

În completarea atelierelor desfășurate în această perioadă la Sibiu, au mai avut loc câteva reprezentații la Alba Iulia, urmând să beneficieze de spectacole și elevii din Cluj și Iași, în cadrul aceluiași proiect derulat la nivel național.

Totodată, pentru a apropia și mai mult tinerii de valorile României, va fi organizată Săptămâna George Enescu în școli. Acest demers propune o serie de ateliere de desen și pictură, în cadrul unor audiții muzicale cu operele artistului, urmate de un concurs. Vor fi realizate, în total, 1.200 de planșe de desen-pictură, dintre care 40 de lucrări vor fi selectate și expuse la Sinaia, tocmai la Casa Memorială George Enescu.

GeorgeEnescu2

Celebrarea marelui artist, în An Centenar, la casa memorială din Sinaia

În contextul Centenarului, festivalul urmărește să celebreze marea personalitate a culturii naționale - George Enescu, un român care a făcut și încă face cinste neamului peste tot în lume, prin muzica compusă și interpretată, ce dăinuie în timp. Proiectul își propune să promoveze și să dezvăluie publicului latura umană, filantropică a lui George Enescu - mai puțin cunoscută, dar definitorie pentru personalitatea sa - reflectată în concertele de caritate și de binefacere susținute de către artist în perioada Marelui Război.

GeorgeEnescu1

Astfel, în cadrul proiectului, au avut și vor avea loc în continuare o serie de 12 concerte caritabile de muzică clasică susținute de artiști români în așezăminte sociale din Sibiu, București, Chișinău, Londra și Rennes, din care nu vor lipsi creațiile lui George Enescu.

Totodată, la data de 1 Decembrie, Ziua Națională a României va fi sărbătorită tocmai acasă la artist, la Casa Memorială George Enescu din Sinaia, în cadrul unui Minifestival ce va cuprinde recitaluri și audiții de pian susținute de 30 de tineri pianiști din toată țara. Tot atunci sunt propuse tururi culturale, având ca borne Casa Memorială George Enescu și Castelul Peleș. Proiectul este cofinanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale din România și va continua până în luna decembrie în 9 orașe din 4 țări - Alba Iulia, Sibiu, București, Cluj-Napoca, Iași, Sinaia, Chișinău, Londra și Rennes.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus