Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Ambasadori STEM în Austria cu Erasmus+

Ambasadori STEM în Austria cu Erasmus+

Ca parte a proiectului european Erasmus+ „Enhancing student and teacher success through STEM education”2017-2019, 25 de elevi cu vârste între 9 și 12 ani din țările pertenere Portuglaia, Slovacia, Bulgaria, Finlanda și România au vizitat în cursul săptămânii 11-16 noiembrie 2018 școala din Oberwart, Austria. Cei 5 români au fost reprezentanți ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”din Sibiu; ei au fost însoțiți de 3 cadre didactice.

Accentul s-a pus pe a învăța să înveți, iar comunicarea s-a făcut în limba engleză. Mai multe mini-proiecte educative legate de știință, tehnologie, inginerie și matematică au fost implementate cu ajutorul unor activități inspirate în pădure, în aer liber. Aceste activități au fost ghidate de ingineri forestieri.

De asemenea, robotica și programarea au fost folosite în activitățile în care elevi din diferite țări, în grupuri transnaționale, au realizat mici proiecte utilizând kituri Lego WeDo și apelând la creativitatea lor. Ei au construit mașini, elicoptere și ale vehicule care și-au îndeplinit cu succes sarcinile cu ajutorul motoarelor incluse în kituri și al elementului Smarthub. Instrucțiunile au fost pe tablete.

Modelele create au fost prezentate la Conferința e-Education din Graz, Austria, din 15 noiembrie, în secțiunea dedicată programului Scientix al Uniunii Europene dedicat predării și învățării disciplinelor STEM.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus