Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Centenarul Marii Uniri, în școlile din Sibiu. Ce sunt îndemnați să facă profesorii și elevii

Centenarul Marii Uniri, în școlile din Sibiu. Ce sunt îndemnați să facă profesorii și elevii

Azi și mâine în școlile din Sibiu, dar și în cele din întreaga țară, orele vor începe cu intonarea imnului național „Deșteaptă-te, române!”, conform unei note a Ministerului Educației Naționale.

Într-un document transmis inspectoratelor școlare județene se menționează că „celebrarea Zilei Naționale constituie un moment de excepție în afirmarea identității naționale, care contribuie la cultivarea respectului față de patrimoniul spiritual și material al României, precum și a valorilor cetățeniei active”.

Ministerul invită astfel „întreaga comunitate școlară” să aniverseze Centenarul Marii Uniri în zilele de miercuri și joi, având în vedere că vineri va fi zi liberă. Astfel, conform notei MEN, imnul național „Deșteaptă-te, române!” urmează să fie intonat de elevi la ora 10:00 în cazul celor care învață în programul de dimineață, și la ora 14:00 în cazul celor care își desfășoară activitatea în programul de după-amiază.

„În situația preșcolarilor, imnul național „Deșteaptă-te, române!” se va audia în cursul programului de dimineață”, mai menționează autoritățile din Educație.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 693

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus