Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Dan Barna: Din Sibiu, la mulți ani, România!

Dan Barna: Din Sibiu, la mulți ani, România!

Mesajul transmis sibienilor de președintele USR, Dan Barna, cu ocazia Zilei Naționale a României:

”Dragi sibieni, la scara istoriei, puțini dintre oameni au norocul să trăiască momente definitorii pentru istoria neamului lor. Prin unitatea, lupta și implicarea multor generații trecute s-a construit România acum 100 de ani, pentru un viitor mai bun al generațiilor ce urmau să vină. Fila din istorie de acum un secol este scrisă cu faptele românilor de atunci, printre care și foarte mulți sibieni, care au luptat cu tot sufletul pentru Marea Unire și România.

Pentru unitatea poporului român, sute de mii de oameni au semnat atunci adeziuni la Hotărârea de la Alba Iulia, printre care peste 16 000 de sibieni. 100 de ani mai târziu un milion de români, dintre care peste 30 000 de cetățeni din județul Sibiu semnează pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”, pentru normalitate și moralitate în politica românească. A devenit o necesitate să ne implicăm din nou și să nu uităm cui datorăm recunoștință pentru ceea ce suntem și pentru sacrificiile făcute de înaintași pentru noi.

Bunicul meu din Poiana Sibiului îmi povestea despre cât de multă emoție și entuziasm a fost printre locuitorii comunei în preajma Adunării de la Alba Iulia. Cu câtă hotărâre au plecat pe jos, cu căruțe sau cu trenul spre „Câmpul lui Horea”. Toate acestea pentru unitatea unei Românii la care visaseră cu toții generații la rând, de la bunici la nepoți. Exemplele extraordinare de implicare din acea vreme sunt inspirația de care avem nevoie pentru rolul pe care trebuie să ni-l asumăm noi astăzi.

Foto Poiana Sibiului

Cărturarii sibieni și extraordinarul suport popular au făcut posibil să găzduim în orașul nostru Marele Sfat Național și Consiliului Dirigent. Avem ocazia astăzi să cinstim faptele de atunci printr-o implicare măcar similară și Sibiul dovedește că este la înălțimea provocării. 100 de ani mai târziu, tot noi sibienii vom găzdui liderii statelor membre UE pentru întâlnirea unde aceștia își vor reînnoi angajamentul față de o Uniune Europeană unită: Summit-ul UE- Sibiu 2019.

Spuneam la început că la scara istoriei puțini dintre oameni au norocul să trăiască momente definitorii pentru istoria neamului lor. Noi suntem norocoșii care trăiesc în aceste zile 100 de ani de Românie. Nu e puțin lucru. Avem acum, în 2018, o istorie de 100 de ani cu care ne putem mândri și avem tot acum, la fel de mult ca atunci, o nevoie uriașă de implicare pentru o clasă politică nouă care să ne reașeze pe drumul european de normalitate și decență. România a fost construită de oameni care au ales să nu stea deoparte. România are nevoie acum de implicarea noastră, de efortul nostru comun pentru a avea o țară europeană și unită.

La mulți ani, români!

La multi ani, Sibiu!

La mulți ani, România!”

Președintele USR, deputatul de Sibiu Dan Barna

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

2cents

Acum 3 ani

As vrea sa cred ca cele scrise aici sunt prilejuite doar de mândria semnatarului de a fi român însă personal nu cred că e decat o încercare de a câstiga niște capital electoral. Mândria de a fi român nu se citește însă din faptele dânsului, probabil va fi mândru de români doar dacă noi o să ne lăsăm "europenizati" (adică modelați/nivelați în accepțiunea dânsului). Chiar pe TS dânsul vorbea recent despre "constuirea unei normalitati", ca și cum normalitatea o inventează cineva acum si până acum am trait in anormalitate. Normalitatea există si trebuie pastrată, domnule, nu cred ca bunicii dvs. au trait in anormalitate pentru ca dvs. sa veniți acu' sa fericiți norodul cu o noua normalitate dictată de undeva.
Raspunde

the one

Acum 3 ani

Sunt curios pe cine il intereseaza ce urari face individul asta...??!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus