Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
-1°C

Din scenariile PSD: Neagu l-a sunat pe Iohannis să i-l dea pe Iordache la telefon pentru a-l da jos pe Dragnea

Din scenariile PSD: Neagu l-a sunat pe Iohannis să i-l dea pe Iordache la telefon pentru a-l da jos pe Dragnea

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat presei centrale că deputatul sibian Nicolae Neagu (PNL) l-a abordat pe social-democratul Florin Iordache pentru a i-l da la telefon pe președintele României, Klaus Iohannis. Motivul: președintele voia să îi ceară lui Iordache să participe la un scenariu de schimbare a lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaților.

În urma ședinței de miercuri din Camera Deputaților, în cadrul căreia deputatul sibian Raluca Turcan (PNL) a cerut revocarea din funcția de președinte al Camerei a lui Liviu Dragnea, în tabloul discuțiilor a intrat și Lia Olguța Vasilescu, deputat PSD și fost ministru al Muncii. Aceasta a discutat cu jurnaliștii acreditați pe lângă forul legislativ, povestind că președintele ședinței de miercuri, colegul său de partid Florin Iordache, a fost ținta unei intervenții “a statului paralel“. “Domnului președinte de ședință, dl Iordache, i s-a solicitat de către un deputat PNL să se ridice de pe scaun pentru că și-a făcut treaba și să i-l dea la telefon pe dl Klaus Iohannis. Dl Iordache a refuzat să vorbească la telefon. Acest stat paralel nu face altceva decât să ne aducă în postura de a nu avea un candidat viabil în campania electorală“, a declarat Lia Olguța Vasilescu, citată de Hotnews.

Alături de Dragnea, și lui Florin Iordache i-a fost cerută revocarea din funcția de vicepreședinte, votul din Parlament fiind considerat irelevant de către social-democrați, deoarece nu ar fi existat forum. Iar pentru că opoziția a cerut doar înlocuirea lui Dragnea și a lui Iordache, nu și a celui de-al doilea vicepreședinte al Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu, social-democrații – prin vocea Olguței Vasilescu - au conectat rapid semnele unui scenariu semnat “de statul paralel“. Cu atât mai mult cu cât Carmen Mihălcescu a fost audiată, miercuri dimineața, de către procurorii DNA. “Este o coordonare între toate aceste forțe (...) Sunt și alte forțe în afara Parlamentului care au acționat la ceea ce s-a întâmplat în Cameră (...) Acest moment de astăzi a fost coordonat cu mai multe instituții printre care, iată, și DNA”, a mai declarat Olguța Vasilescu, potrivit sursei citate.

Abordat de ziariști, Nicolae Neagu a respins scenariul fostului ministru al Muncii. “ Nu poate fi adevărat. Nu am telefonul domnului preşedinte, nu am discutat şi nu am fost sunat de la Cotroceni“, a replicat Neagu, deși este greu de crezut faptul că acesta nu are numărul de telefon al fostului primar al Sibiului. Despre discuția cu Iordache, Neagu a spus că a fost vorba de un mesaj pe care i l-a transmis celui care a fost ministru al Justiției în vremea publicării celebrei Ordonanțe 13. “I-am făcut doar recomandarea să părăsească pupitrul de comandă“, a adăugat Neagu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

lol

Acum 3 ani

Orice fumeaza astia, sa dea la toata natia!
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 3 ani

Nicolae eşti penibil ,tot ce poti face ca ,,opoziție ", este să -i faci farse lui Ciordache .Slăbuț !!!
Raspunde

Betivul

Acum 3 ani

La cum arata acest consumator de lichide cu grade, Neagu, nu m-as mira sa fie adevarat (partial) ce zice Ciordache...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus