Sâmbătă,
18.09.2021
Parțial Noros
Acum
19°C

Trif: la Sibiu va avea loc adunarea generală a Comisiei Europene pentru Turism

Trif: la Sibiu va avea loc adunarea generală a Comisiei Europene pentru Turism

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, anunță că în prima parte a anului viitor, la Sibiu va fi organizată o reuniune a Comisiei Europene pentru Turism, organizației care are drept scop promovarea Europei ca destinație turistică.

Discuțiile despre organizarea acestei reuniuni la Sibiu au avut loc la Bruxelles, în cadrul Reuniunii Colegiului Comisarilor UE, unde miniștri țării noastre au discutat despre preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, de la 1 ianuarie 2019.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului, la Bruxelles, ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a întâlnit și cu directorul executiv al Comisiei Europene pentru Turism (ETC), Eduardo Santander. Cărui director i-a fost propus ca următoarea adunare generală a ETC să aibă loc în 2019 la Sibiu. Organizația respectivă – înființată în 1948 – include reprezentanți ai autorităților responsabile de turism din 33 de țări europene. Iar scopul este de a promova Europa ca destinație turistică în țări precum SUA, Canada, China, Brazilia, dar și Rusia și India. "Am discutat cu domnul Santander despre organizarea acestui eveniment la Sibiu, iar propunerea mea a fost primită cu toată deschiderea de către domnia sa. Pentru Sibiu, o astfel de manifestare va fi marcantă în contextul preluării Președinției Consiliului UE de către România. Această conferință va pune turismul sub lumina reflectoarelor, va sublinia maturitatea eforturilor făcute pentru dezvoltarea domeniului, dar mai ales va prezenta România ca importantă destinație turistică în Europa și în întreaga lume", susține Bogdan Trif, potrivit comunicatului de presă amintit.

Nu ar fi pentru prima dată când ETC organizează o reuniune a membrilor săi în România. Cea de-a 88-a adunare generală a avut loc în toamna lui 2014 și a fost organizată, timp de trei zile, la Brașov.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Lingvistul

Acum 2 ani

Oare in ce limba o discutat "baiatul lu' tata? Trif asta are, nu stiu cum, cumva asa, o moaca de HABAR-NAM; pare prostut rau dupa moaca
Raspunde

bogdan

Acum 2 ani

wow ce realizare , mor toti dusmanii de ciuda . bogdanel trif imparat al romaniei
Raspunde

Vlad

Acum 2 ani

Asta este o noutate pentru tirf ... Comisia Europeana pentru Calatorii se reuneste de doua ori in fiecare an intr-un oras dintr-o tara membru. Au mai fost reuniuni ETC la Bucuresti si la Brasov ... Bani irositi pentru organizare/ gazduire.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus