Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Turcan amenință cu greva parlamentară. Se cere revocarea lui Dragnea și Iordache

Turcan amenință cu greva parlamentară. Se cere revocarea lui Dragnea și Iordache

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut în această dimineață, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte. ”PNL va intra în grevă parlamentară, dacă PSD-ALDE nu va supune la vot cererea de revocarea a Președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea și a Vicepreședintelui Florin Iordache”, a anunțat Raluca Turcan.

Liberalii au cerut să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaților solicitările de revocare a lui Liviu Dragnea și Florin Iordache. ”Astăzi (miercuri - n.r.) vă solicităm ca pe ordinea de zi de plen două solicitări de revocare a dlui. vicepreşedinte Florin Iordache şi a dlui. preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. De asemenea, prima solicitare pe care v-o fac şi vă rog să ţineţi cont de succesiunea solicitărilor de procedură şi în felul acesta să le supuneţi votului”, a cerut Raluca Turcan, citată de Mediafax. Ea a mai solicitat ca şedinţa de plen să fie condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marilen - Gabriel Pirtea (PNL), nu de Florin Iordache.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a afirmat, miercuri, că cererea Opoziţiei privind revocarea din funcţie a preşedintelui şi a unui vicepreşedinte ai Camerei Deputaţilor,. Liviu Dragnea şi a sa, nu este regulamentară, acuzând iniţiatorii de deficienţe în a înţelege regulamentul. ”Asta însemană să citeşti şi să citeşti pe aşa cum îi convine atunci când ai deficienţe în a înţelege un regulament şi din respect pentru dvs vorbesc de la acest microfon. (...) Pentru a putea să fie introdus un proiect pe ordinea de zi, trebuia, potrivit art. 69 alin. 3, ca liderii de grup, cu unanimiatate de vot, să fie de acord cu introducerea acestui proiect pe ordinea de zi. (..) Atunci când se solicită în BP revocarea preşedintelui CD preşedintele camerei la acel moment, cât şi conducerea plenului votează conducerea camerei unui vicepreşedinte”, a spus în plen Florin Iordache.

Ea a afirmat că revocarea membrilor Biroului Permanent se poate face la solicitarea grupului din care provin.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Bravo

Acum 5 ani

Bravo d-na! Zicea unul pe forum ca ati facut scoala la Moscova, iata ca a prins bine asta! I-ati batut pe comunisti cu armele lor!
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

Bravo degeaba!
Raspunde

Andrei

Acum 5 ani

Trebuie respectat regulamentul Camerei Deputatilor pentru a nu fi respinsa revocarea lui Dragnea de CCR!Felicitari Opozitiei daca are intradevar majoritate in Camera Deputatilor si SUCCES in continuare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus