Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

ÎPS Laurențiu a vizitat copiii de la Complexul „Prichindelul” din Sibiu

ÎPS Laurențiu a vizitat copiii de la Complexul „Prichindelul” din Sibiu

Cei 50 de copii îngrijiți la cele trei centre ale Complexului de servicii „Prichindelul” din Sibiu au primit vineri, 7 decembrie, cadouri din partea ÎPS Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul i-a binecuvântat alături de personalul de îngrijire din instituție.

ÎPS Laurențiu a fost însoțit de reprezentanții Departamentului de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului care le-au pregătit micuților daruri de sărbători constând în pachete cu dulciuri, jucării, sucuri și alimente. Copiii au pregătit, la rândul lor, pentru această vizită un program de poezii și colinde, mulțumind astfel oaspeților pentru că n-au uitat de ei nici în acest an. Un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu au cântat mai multe colinde la finalul evenimentului.

Mitropolitul i-a felicitat pe copii și pe cei care îi îngrijesc pentru serbarea pregătită și i-a asigurat pe toți de grija permanentă a Arhiepiscopiei Sibiului pentru ca cei mici să primească în permanență atenția necesară din partea preoților și nu numai.

„Vreau să-mi exprim un dublu sentiment. Întâi de toate, dragostea și prețuirea față de copilașii aceștia. Ieri l-am sărbătorit pe Sfântul Nicolae care a iubit mult copiii. Se apropie Crăciunul și ne amintim că Fiul lui Dumnezeu a venit în lume ca un Prunc, născându-se în peștera Betleemului. Apoi, avem o prețuire puternică față de dumneavoastră, care sunteți părinții acestor copii. Faceți un lucru pe care noi toți, în parte, ar trebui să-l facem. V-a ales Dumnezeu și sunteți puși aici, ca în aceste cazuri extraordinare, pentru cazurile deosebite din familii, să interveniți. Noi vă suntem parteneri și nu venim doar din an în an, ci mereu suntem împreună și vă rugăm să cereți de la noi intervenții de la noi, acolo unde aveți nevoie”, a spus ierarhul.

Arhiepiscopia Sibiului și Complexul „Prichindelul” din Sibiu colaborează de mai mulți ani, beneficiarii din cele trei centre primind periodic ajutor și asistență religioasă.

„Am avut din nou un moment de bucurie. Ne-a creat sentimentul că aparținem cuiva, că cineva este alături de noi în fiecare moment, că cineva se gândește și la acești copii și îi mulțumim Înaltpreasfinției Sale pentru că este alături de copiii noștri. A fost o bucurie atât pentru noi, echipa Complexului «Prichindelul», dar bucuria a fost mai mare pentru copiii din cele trei centre ale Complexului nostru, pentru mamele din Centrul maternal, pentru micuții din Centrul pentru copiii abuzați, neglijați și exploatați și pentru cei din Centrul pentru copii cu dizabilități”, ne-a spus Onoriu Moldovan, directorul Complexul „Prichindelul”.

Această vizită nu este ultima: reprezentanții Departamentului de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului îi vor vizita și în perioada următoare pe copii pentru a-i colinda, a le aduce daruri de Crăciun și a le oferi momente de bucurie în prag de sfinte sărbători.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 5 ani

E asa greu sa faci o fapta buna fara alai?Un tip al carui nume imi scapa zicea:''De aceea, când faci daruri de îndurare,nu trâmbița înaintea ta, cum fac ipocriții în sinagogi și pe străzi, ca să fie glorificați de oameni. Adevărat vă spun că și-au luat deja răsplata din plin.''Avind in vedere ca se referea la ''ipocritii din sinagogi'' nu la ''ai nost'i'' probabil ca n-ar trebui bagat in seama.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus