Joi,
18.07.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Singurul membru al Academiei Române din Consiliul local Sibiu a demisionat. Din cauza GDRP-ului

Singurul membru al Academiei Române din Consiliul local Sibiu a demisionat. Din cauza GDRP-ului

Paul Niedermaier, președinte al uneia din cele mai importante comisii locale din Consiliul local Sibiu, a decis să demisioneze. Paul Niedermaier este singurul membru al Academiei Române, ales în în forul legislativ al Sibiului după Revoluție.

Paul Niedermaier (membru al FDGR) și-a înregistrat demisia din calitatea de consilier local pe data de 15 noiembrie. Decizia de a renunța la prezența în administrația locală (în 2008 – 2012 a fost consilier județean) vine ca urmare a diferențelor de opinii cu inspectorii Agenției Naționale de Integritate. Practic, Niedermaier consideră că cel puțin o parte din datele pe care autoritățile le cer a fi făcute publice în declarațiile de avere și interese intră în contradicție cu prevederile Regulamentului European privind Protecţia Datelor cu Caracter Personal (GDRP), intrat în vigoare în primăvara acestui an. ”ANI a insistat să dau o declarație privind averea și interesele mele și aceasta, după mine, nu corespunde cu directivele europene actuale. Nu, nu pot spune că au fost presiuni”, a declarat Niedermaier, pentru Turnul Sfatului. Demisia lui Paul Niedermaier ar fi o premieră la nivel național, dacă aceasta a fost generată de invocarea prevederilor noului GDRP.

Declarațiile de avere depuse de acesta sunt extrem de detaliate (fiind enumerate inclusiv bunuri de 1.000 de lei sau conturi bancare cu ”aproximativ 1.000 de lei), însă în cazul ultimei declarații de interese depusă, unele rubrici nu au fost completate. Aceste rubrici sunt cele de detaliere a contractelor pe care el sau rudele sale le derulează, contracte finanțate din bugete publice. Spre exemplu, în cazul ultimei declarații de interese depuse, Niedermaier a indicat contractul său cu Institutul de Cercetări Socio-Umane de la Sibiu (pe care îl și conduce) și un contract al soției sale cu Consistoriul superior al Bisericii Evanghelice din România, dar nu a oferit detalii despre durata contractelor ori valoarea acestora.

În urma publicării articolului, Paul Niedermaier a transmis câteva observații, ca urmare a fapului că a considerat defăimător pasajul referitor la declarația sa de interese. Redăm mai jos, observațiile transmise de Paul Niedermaier: 

- Contractul meu cu Institutul de Cercetări din Sibiu, valabil în anul 2016 a fost contractul de muncă normal, ca manager, funcție deținută între 1994 şi 2018. Remunerația echivalentă acestuia apare în „Declarația de avere”, cap. VII, punctul 1.1 „Venituri din salarii”.

- Cât privește contractele avute în decursul timpului de soția mea cu Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice din Romania pentru restaurarea unor monumente istorice, trebuie precizat că biserica nu se înscrie în categoria instituțiilor cuprinse în punctul 5 al „Declarației de interese”: instituții „finanțate de la bugetul de stat, local și din fonduri externe” și nici nu este o „societate comercială cu capital de stat sau unde statul este acționar majoritar/minoritar”. De altfel, după cum rezultă din „Declarația de avere”, cap. VII. Punctul 2.2 „Venituri din activităţi independente”, în perioada în cauză, soția mea nu a avut nici un fel de venit din astfel de activități.

Paul Niedermaier (81 de ani) este istoric, arhitect și – de luna trecută – membru titular al Academiei Române. Din 2014 este cetățean de onoare al Sibiului, iar la finele lui 2017, președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat cu Ordinul național ”Serviciul credincios” în grad de ofițer. În Consiliul local Sibiu era președinte al Comisiei de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură.

În locul său, în Consiliul local Sibiu FDGR a nominalizat-o pe Monica Nartea, cea care a mai deținut această calitate și în mandatul 2012 – 2016.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

ptr saraci

Acum 5 ani

Saracul GDPR.
Raspunde

Andrei

Acum 5 ani

Ce batrani sunt consilierii fdgr!
Raspunde

!

Acum 5 ani

Daca ești o persoană corectă și cinstită nu ai nici un motiv să ascunzi nimic ! Dar ... probabil sunt multe contracte sau acțiuni incompatibile cu funcția publică deținută ... sau alte "manevre" Această fuga de responsabilitate denotă un caracter și o personalitate îndoielnică. Oricum ... la 81 de ani ar fi trebuit să aveți alte preocupări !
Raspunde

Erlkonig

Acum 5 ani

hai zau! ia da si mie contu tau bancar. daca nu vrei inseamna ca faci frauda sau speli bani prin el. logic nu? ipocritule pesedist
Raspunde

Generația tânără !

Acum 5 ani

Sărmanul pensionar, la cei 81 de ani , cumulul de funcții și numeroasele contracte ii cam dau bătăi de cap. Cu tot respectul dar generația tânără când ar trebui sa se afirme ? Cam multe favoritisme acordate Fdgr-ului in Sibiu !!!
Raspunde

Erlkonig

Acum 5 ani

da cine te impiedica sa te afirmi, bai generatie tanara? ia zi ceva notabil facut de tine, bai pesedache
Raspunde

Andrei

Acum 5 ani

FDGR este o formatiune politica care ,dupa parerea mea,va pierde electorat in viitor datorita varstei inaintate a membrilor!Sunt in mare parte peste 65 de ani si lipsa de tineret!La o participare mai consistenta a tinerilor la alegerile din 2020 ,fdgr va pierde cel putin jumatate din locurile din Cl si Cj Sibiu!
Raspunde

Erlkonig

Acum 5 ani

asta-i noua manea a pesedracnea?
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

demisia este un act unilateral,personal si de obicei nu trebe explicat asa ca trai bun cu doamna
Raspunde

Nemilosu

Acum 5 ani

Stiu doar atat, ca unde era un PUZ cu case, insista ca acestea sa fie dispuse in mijlocul parcelelor, nici cat de cat la strada, dar nici retrase. Cam ca la nimeni... Eu zic ca cel putin din pdv al urbanismului a fost o nulitate. Poate o fi scris o carte despre lilieci sau o fi inventat peria de dinti cu ghidon.
Raspunde

...

Acum 5 ani

La faza cu dispunerea caselor tind sa ii dau dreptate si ma mir ca cineva a indraznit sa propuna asa ceva intr-un colectiv de urbanisti care se inspira exclusiv din urbanismul de Rasinari/Gura Raului/Marginime. E mai bine dupa parerea ta sa fie case lipite de alte case cu balcoane si stresini deasupra pietonilor, nu? Sa cada turturi/zapada/tencuiala/apa de ploaie/etc direct pe pietoni, nu? E ok dupa tine sa trebuiasca sa blochezi trotuarul cu schele cand ai lucrari la fatada sau sa te rogi de vecinul sa te lase sa faci lucrari de la el din curte, nu? Vai, inghesuiti mai sunteti cate unii. Si mai ajungeti si la urbanism...
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 ani

Câte sunt ceilalți membri CL din comisia de avizare ? Cred ca era singurul profesionist .
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 ani

Care ? ( auto-discoreția )
Raspunde

edy

Acum 5 ani

adevarul din spatele acestor demisii se pare ca nu este de dorit sa fie cunoscut publicului sibian. Asa a fost si cu preotul KLAIN, timp de trei mandate a fost consilier local si doar cand a fost deconspirat ca a fost collaborator active al securitatii s.a retras ca vezi doamne e prea batran. Acum vine alt reprezentant marcant FDGR, si se retrage dar in ultimii zece ani cam cate contracte a avut cu statul el si membrii familiei sale ? Acelasi stil ca si in cazul JOHANNIS ,CASE , CONSILII DE ADMINISTRATIE, CONTRACTE PE HONTERUS. ASTRID SI FIUL....CINE VERIFICA? O GRUPARE DE MINORITARI, PLINI DE ANGOASE SI DUPLICITARI PANA IN MADUVA OASELOR, CE FRUCTIFICA DIN PLIN MOMENTUL ISTORIC SI PROSTIA ,SLUGARNICIA ROMANILOR.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus