Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Locul doi la Zero Robotics High School Tournament pentru echipa de la Lazăr. Sunt invitați în SUA

Locul doi la Zero Robotics High School Tournament pentru echipa de la Lazăr. Sunt invitați în SUA

La ediția 2018 a competiției Zero Robotics High School Tournament echipa sibiană Quaternion a Colegiului Național Gheorghe Lazăr a ocupat locul 2. Este pentru al doilea an când o echipă de elevi sibieni de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr ajunge în această fază a competiției. De această dată, este vorba de clasa a X-a I.

Zero Robotics High School Tournament este o competiție internațională de programare pentru robotică, într-un mediu de simulare care imită realul, unde roboții sunt SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites) din interiorul Stației Spațiale Internaționale. Competiția, deschisă elevilor de liceu din SUA, Rusia și statele membre ale Agenției Spațiale Europene, din care si Romania face parte, este organizată anual de Massachusetts Institute of Technology și NASA.

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu  a participat cu echipa Quaternion formată din următorii elevi din clasa a X‑a I, clasă cu specializarea matematică informatică, intensiv informatică: Ovidiu BĂRAC, Eduard FARAON, Radu ȘTEFĂNESCU, Laurențiu LUP, Octavian IANC, Darius TĂNĂSESCU, Andrei TEODORU, Darius CIOBAN și Eduard APOLZAN. Rezultatul remarcabil al acestei echipe se datorează în egală masură și profesorului îndrumator, dl. Dorin BUNĂU.

Echipa Quaternion de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu a obținut rezultate remarcabile în fazele succesive de calificare ale competitiei (septembrie – decembrie 2018), ca mai apoi, conform regulamentului turneului, făcând parte din alianța BeachQuatRebels, s-a calificat pe poziția a II-a din cele 28 alianțe de echipe participante la faza semifinală a competiției.

Faza finală a ediției 2018 a Zero Robotics High School Tournament va avea loc în 12.01.2018 la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge, Massachusetts, SUA, moment la care finaliștii sunt selectați pentru a concura într‑un campionat live sub coordonarea unui astronaut aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Participarea celor 9 elevi calificați la faza finală a competiției, însoțiți de profesorul îndrumător, este condiționată de asigurarea finanțării necesare pentru transport și cazare: estimativ 22.000 EUR. Se solicită sprijin din partea tuturor celor interesați de susținerea și promovarea unor tineri sibieni de valoare, considerandu-se a fi un act de resposanbilitate sociala. Sponsorizările se pot realiza, pe bază de contract de sponsorizare, către asociația non-guvernamentală și non-profit:

Asociația „Gheorghe Lazăr Sibiu 2007”

BANCA TRANSILVANIA – Agenția Sibiu

Cont LEI: RO69BTRL03301205K43916XX

Cont EURO: RO72BTRLEURCRT00K4391601

SWIFT BTRLRO22

Alternativ, firmele/instituțiile/persoanele interesate pot sprijini direct elevii și profesorul îndrumător. Îi rugăm pe toți cei interesați să se adreseze Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu: e-mail [email protected], telefon (+40) 269 212 896, fax (+40) 269 215 352.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Jaques Cousteau

Acum 5 ani

Tradatori de neam, sorosisti, nu le-ar fi rusine! Glumeam, nu sunt postacul pesedist de servicu, bravo mai baieti
Raspunde

2cents

Acum 5 ani

Poate vrei sa zici "Jacques Cousteau"? Gluma mi se pare deplasata in contextul dat. Copii astia ti-ar putea da lectii de seriozitate
Raspunde

bullit

Acum 5 ani

Bravo lor. Bravo și dl. profesor Dorin Bunău.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Prost sa fii noroc sa ai

Acum 5 ani

Au fost carati de o echipa din America pe nume Beachbotics la proba de aliante. Ei au iesit le locul pe 74 la proba 3D la un pas de eliminare, primele 84 de echipe mergand mai departe. Titlul nu este deloc realist... sponsorizati-i daca vreti sa aruncati banii pe geam.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Trecator

Acum 5 ani

22.000 de euro??? Nu e cam mult, avand in vedere ca tot meritul il are cealalta echipa cu care au fost in alianta?? Aaa am uitat ca la Lazar nu toti banii adunati din sponsorizari merg la acesti elevi, unii se mai duc si in buzunarele altora, cum s-a intamplat si anul trecut... HOTI
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrei Panaite

Acum 5 ani

Sunt de acord cu tine, bravo lor ca s-au calificat, dar e super trist ca nu au facut-o pe meritul lor,iar despre acel liceu am auzit si eu mai multe chestii urate...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Maria

Acum 5 ani

Si eu am auzit multe lucruri urate despre Lazar... Daca chiar vreti sa ii ajutati pe acesti copii dati-le lor banii nu asociatiei “NON-PROFIT” Gheorghe Lazar, ca multi o sa ajunga in buzunarul directorului...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Atsa ep is ciz o as iah

Acum 5 ani

Oricat m-as bucura pentru victoria lor, trebuie sa tinem cont ca au fost trasi in spate de o echipa din America. Pe de alta parte, calificarea in semifinale este, oricum o realizare. Codul lor va fi testat din spatiu, de pe Statia Spatiala Internationala, ceea ce este absolut impresionant.
Raspunde

ioan

Acum 5 ani

in loc de comentarii rautacioase, mai bine o sugestie cum s-ar putea aduna banii respectivi. La consiliu local/primarie nu cred ca se gasesc banii necesari (probabil doar in ultimul ceas ca nu sunt in buget). Insa exista solutii: Doar la liceul respectiv sunt aproape 1800 de elevi (gimnazal/liceal). Daca cu sprijinul directorului + profesori s-ar informa elevii despre scopul nobil/practic al acestei actiuni, iar fiecare ar da 1€ s-ar aduna aproape 10% din suma necesara. De asemenea o actiune coordonata intre liceele cu greutate din sibiu s-ar mai aduna probabil 20%. Scutirea celor 9 elevi de la cursuri pt 1-2 zile sau din proprie initiativa sambata/duminica si postarea acestora in zone strategice ale SB-ului cu vad de lume (Mall/tg de craciun/mihai viteazu' etc) cu un banner care enumera scurt scopul si o pusculita. Pt siguranta s-ar putea posta cate 2 + parinte. Sunt sigur mai ales acum in perioada de sarbatori, lumea ar da. Hai un 20% s-ar aduna. De asemenea, mediile sociale si de ce nu site-uri de genul Gofundme. (o simpla cautare pe net gasiti suficiente alternative). Probabil pe s-ar aduna mai multi bani decat cei 22k $.(ideal cu un cont de paypal) Daca sunt chibzuiti, sumele in plus s-ar pastra pt viitoare editii/deplasari etc. Si mai e o solutie - firme mari din sibiu - 9 elevi - fiecare isi alege 2. Mers direct la secretariat, intrebat daca se poate vb cu persoane de conducere - 5' in care isi expun tinerii "visul" si daca s-ar putea sponsoriza cu o suma "X" transportul. Daca nici asa nu se aduna banii necesari, luat legatura din timp cu → diriginte →director de liceu → inspectorat → primarie pt diferenta existenta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus