Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
0°C

Cartea „România, te iubesc!” a fost lansată la Sibiu. „A fost excepțional și copleșitor”

Cartea „România, te iubesc!” a fost lansată la Sibiu. „A fost excepțional și copleșitor”

Peste 100 de sibieni au fost prezenți aseară la Librăria Humanitas, pentru lansarea volumului „România, te iubesc!”, în prezența echipei. Cartea jurnaliștilor ProTV a dispărut rapid de pe raft, iar oamenii au așteptat până seara târziu să primească autograf de la cei cinci.

Paula Herlo, Alex Dima, Rareș Năstase, Paul Angelescu și Cosmin Savu și-au lansat aseară cartea „România, te iubesc!”, în prezența a peste 100 de sibieni care îi urmăresc și îi admiră pe cei cinci jurnaliști. Aceștia au răspuns la întrebările curioșilor și chiar i-au încurajat să iasă în față și să le pună în vedere anumite probleme cu care se confruntă și care cred că ar putea deveni materiale ale cunoscutei emisiuni de pe ProTV.

„România, te iubesc a împlinit anul acesta 10 ani, suntem deja în cel de-al 11 lea an, terminăm duminica următoare sezonul cu nr.21. Cumva suntem un fel de <<Tânăr și neliniștit>> în varianta nouă în ProTV. Ne-am bucurat tare mult când am primit această veste. Dacă tot împlinim 10 ani și tot se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, să sărbătorim cumva acest moment”, a spus Alex Dima.
Mărturisind încă de la primele vorbe că ea este partea emoțională a echipei, Paula Herlo le-a spus celor prezenți la Humanitas că își dorește ca micuții de azi, peste câteva decenii să poată spune că ei nu mai trec prin aceleași probleme.
„De fapt cartea asta e valoroasă pentru că e adevarat, cuvântul scris rămâne. Și rămâne aici pe hârtia asta și peste 10-20-30 de ani, când copilul din spatele meu va citi cartea asta, sperăm noi, să-și spună: Doamne ajută că noi nu mai trăim așa ceva, că noi avem spitale, avem școli, avem un sistem de guvernare corect, avem păduri, că suntem responsabili. Cartea asta cred că e un manual și pentru actuala clasă politică, dar nu știu dacă și-au cumpărat cartea sau dacă a ajuns la ei”, a spus jurnalista.
20181218_194746

Poartă Sibiul nu doar în reportaje, ci și în suflete

Sibiul are o însemnătate aparte pentru toți membrii echipei. Cosmin Savu este din Avrig, iar studiile de jurnalism le-a terminat aici, Rareș Năstase este însurat cu o sibiancă, iar ceilalți jurnaliști au prins și ei drag, prin alianță, de Sibiu.

„Sunt plin de emoție pentru că sunt acasă, Sibiul înseamnă foarte mult, e locul unde m-am format”, a spus Savu.

„Mă simt pe jumătate sibian, am soția de aici. Și Sibiul m-a adoptat așa și vin foarte des”, l-a completat și Năstase.

„Și noi cu el”, a spus și Paula Herlo, în râsetele celor prezenți.

Pentru mulți dintre cei prezenți, sibieni de toate vârstele, întâlnirea cu reporterii ProTv a fost una emoționantă.
„Tinerii ăștia fac o muncă foarte frumoasă și de efect în România. Am cumpărat patru cărți și îmi pare rău că nu am luat mai multe. Am luat una pentru mine, bineînțeles, iar restul sunt pentru apropiații mei”, a spus un sibian.

„Ne-am întâlnit cu niște adevărați eroi, cu niște oameni care au făcut garantat pentru România mai mult decât două guverne. E revoltător ce se întâmplă în țara noastră și e totuși reconfortant că sunt persoane care luptă și schimbă ceva în țara asta”, a spus un altul.

„I-am spus și lui Alex, datorită lui am ajuns aici. I-am urmărit foarte mult reportajele cu pădurile. Ceea ce descrie el acolo, eu am văzut cu ochii mei. Este trist că se întâmplă toate astea și pentru asta am venit, pentru că mă bucur că se întâmplă și ceva în bine. Mai avem o speranță”, a mai spus o sibiancă.

20181218_194733

Emoțiile au fost de ambele părți, cei cinci jurnaliști fiind atinși la rândul lor de cuvintele sibienilor și de prezența lor în număr mare.

„Ne bucurăm că am întâlnit români foarte faini, foarte vii, care împing România înainte și ne-au dat foarte multă energie”, a spus Dima.

„Ei ne susțin, ei ne susțin și ne dau forța necesară să facem fiecare reportaj și de acum înainte”, a spus și Năstase.

„Pentru mine a fost ca de fiecare dată când am venit la Sibiu și am filmat. De data asta nu am mai filmat dar a fost excepțional și copleșitor să vezi atâția oameni de toate vârstele și categoriile sociale”, a mărturisit Paul Angelescu.

Cartea „România, te iubesc!” poate fi găsită în librării sau se poate comanda online.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

motanul garfield

Acum 2 ani

Dl. Radu Vancu n-a fost prezent? Ori dumnealui merge doar la lansari elitiste?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus