Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Sibianul Cosmin Savu de la „România, te iubesc!” vine sâmbătă la Astra Film Festival. „Va fi o proiecție și o discuție cu și despre investigații jurnalistice”

Sibianul Cosmin Savu de la „România, te iubesc!” vine sâmbătă la Astra Film Festival. „Va fi o proiecție și o discuție cu și despre investigații jurnalistice”

Jurnalistul Cosmin Savu de la „România, te iubesc!” se va afla sâmbătă, 21 octombrie, la Sibiu pentru una dintre proiecțiile Astra Film. Cosmin Savu s-a născut în Avrig și a studiat în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Jurnalistul va veni la Sibiu pentru proiecția „Rețeaua Albanezu'”, care va avea loc sâmbătă, de la ora 12, la Cine Gold 6. Proiecția va fi urmată de un „Q&I”.

„Sâmbătă mă întorc acasă, la Sibiu. Ca de obicei, cu mare bucurie, la @astrafilmfestival. Va fi o proiecție și o discuție (sper interesantă) cu și despre investigații jurnalistice”, a transmis jurnalistul.

Despre Rețeaua Albanezu'

Scăderea veniturilor fiscale în ultimii ani este cauzată și de scăderea colectării taxelor și impozitelor și furtul banului public. Evaziunea a atins cote îngrijorătoare, România este pe primul loc în Uniunea Europeana și cu toate acestea, autoritățile par incapabile sau…complice.

De multe ori politicienii sunt interfața criminalității economice și profită de statutul lor pentru a se proteja și a beneficia de impunitate.

Echipa „România, te iubesc” a mers pe urmele unei rețele care cesionat firme cu probleme către cetățeni albanezi dintr-un orășel din Albania. Cosmin Savu a urmărit firele unei povești încâlcite, o bandă care a profitat de slăbiciunea statului român, dar și de complicitatea unor funcționari publici de rang înalt, o grupare care a lăsat mulți bani lipsă în bugetul României și care a încercat să-și ascundă urmele în Lezhe, Albania. Investigația jurnalistică a căutat companii suspectate că au sustras milioane de euro din TVA, nu și-au plătit taxele și impozitele, “au spălat” bani negri proveniți din infracțiuni sau au păcălit pur și simplu firme de leasing, bănci sau alte companii private. Și care au fost date unor albanezi pentru a li se pierde istoricul.

Rețeaua „Albanezu’” a fost difuzată duminică, 7 mai 2023 pe PROTV.

Echipa:

Cosmin Savu - senior correspondent Protv

Ioan Bucșa - imagine

Gabriel Poenaru - montaj

*Programul Focus investigație completează paleta de conținut audiovizual prezentat la festival cu un gen înrudit și, în același timp, crează spațiu de dezbatere marca Astra Film, locul unde se spun povești, se dezvăluie secrete din trăirile intime ale existenței umane, dar și subiecte care desfac cu bisturiu noduri de disfuncționalități ale societății în care trăim, căutând soluții.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1020

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus