Marţi,
16.08.2022
Ploi Scurte
Acum
20°C

Cinci ani de excelență în domeniul cardiovascular. Heart Team Polisano a salvat 6000 de inimi

Cinci ani de excelență în domeniul cardiovascular. Heart Team Polisano a salvat 6000 de inimi

Spitalul European Polisano aniversează cinci ani de la deschiderea secţiilor de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică și Cardiologie Intervențională, perioadă în care echipa de medici a salvat 6.000 de inimi. Într-o atmosferă de sărbătoare, reprezentanții spitalului și ai Universității Lucian Blaga din Sibiu s-au întâlnit într-un mediu restrâns pentru a discuta de cele mai mari realizări din acești ultimi 5 ani.

Făcând parte dintr-o investiţie totală de peste 30 milioane Euro, cele două secții se evidențiază nu doar prin dotări moderne de nivel european, ci și printr-o echipă de medici care își dedică activitatea salvării pacienților prin metode care schimbă fața medicinei.

„Sper că ne-am ridicat la înălțimea așteptărilor dumneavoastră. Am pornit activitatea Centrului de Cardiologie Intervențională practic din septembrie 2013. Am pornit de la zero. Unde suntem acum? Reușim să investigăm peste 1250 de pacienți pe an și reducem peste 450 de dilatări coronariene cu stent. Contăm. Suntem ceea ce se numește un centru de high-volume. Și pentru asta vreau să vă mulțumesc, pentru că nu e meritul meu. Este meritul celor care se află întotdeauna în spate, suportul logistic și suportul uman, începând de la infirmiere și asistente și trecând pe la colegii cardiologi clinicieni, colegii de la terapie intensivă și așa mai departe. Sibiul contează în cardiologia intervențională, iar Echipa Inimii chiar funcționează”, a spus șef lucrări dr. Nicolae Florescu, şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică.
Cele două secții din cadrul Spitalului European Polisano dispun de săli de operaţie de ultimă generaţie, oferind servicii de maximă complexitate pentru tratamentul bolilor valvulare, a bolilor coronariene şi asigură toată gama de intervenţii ce se pot realiza în sfera cardiovasculară: protezări valvulare, bypassuri aortocoronariene, plastii valvulare, chirurgia aortei toracice, dar şi intervenţii chirurgicale minim invazive precum endoprotezări de anevrism de aortă, înlocuiri valvulare, etc. De asemenea, sfera terapiei endovasculare care este abordată împreună cu colegii din secţia de cardiologie intervenţională se extinde şi la intervenţii periferice, carotidiene, fibroame uterine, abordarea pluridisciplinară fiind în beneficiul pacienţilor.

De asemenea, Spitalul European Polisano beneficiază de ajutorul Casei de Asigurări de Sănătate, prin programul național de coronarografie și stentare gratuite, procedurile fiind decontate de casă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus