Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
1°C

Contract în premieră: autobuzele orașului vor fi dezinfectate în fiecare lună

Contract în premieră: autobuzele orașului vor fi dezinfectate în fiecare lună

Pentru prima dată în istoria recentă a Tursib, autobuzele de transport public ale Sibiului vor face obiectul unui contract în cadrul căruia fiecare mijloc de transport va fi “curățat profesional“ lunar, pe timpul nopții.

În prezent autobuzele Tursib sunt curățate (spălat, măturat, șters praful etc) la fiecare întoarcere în autobază, de către angajații societății responsabili de acest lucru, iar la diferite intervale de timp, autobuzele erau supuse unor dezinfecții.

Prin noul contract scos la licitație, conducerea societății are în vedere angajarea unei societăți care, pe timp de noapte, să efectueze operațiuni mai ample de curățenie și dezinfecție. “Serviciile se vor asigura cu materiale, soluții, echipamente și utilaje profesionale. Toate materialele ce vor fi utilizate vor fi de calitate superioară, iar substanțele chimice vor deține fișe tehnice de securitate. Fiecare autobuz va beneficia de o curățenie interioară/lună. Serviciile de curățenie interioară trebuie să fie prestate între orele 23:00 și 05:00, când autobuzele se află la garaj“, se arată în caietul de sarcini al procedurii de atribuire a contractului amintit.

Potrivit documentației, toate cele 100 de autobuze folosite acum de către Tursib (cele 55 – noi și restul celor păstrate din vechiul parc auto) vor face obiectul contractului ce va fi încheiat pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019.

“E vorba de o curățenie mai amplă. Având în vedere că am achiziționat autobuze noi și vrem să creștem în continuare calitatea transportului ne-am gândit să achiziționăm serviciile unei firme specializate. Această firmă va realiza operațiunile de curățenie pe timpul nopții, când autobuzele sunt la garaj, pe lângă ceea ce fac angajații noștri pe timpul zilei. Să oferim condiții mai bune călătorilor noștri“, Dan Căprariu, director general Tursib
Caietul de sarcini solicită curățarea umedă cu soluții dezinfectante specifice a cabinei conducătorului auto (parbriz, bord, polițe, ușă, podea, tavan, suporți metalici, tapițeria scaunului), dar și a interiorului autobuzelor (barele de susținere, validatoarele, afișajele electronice, uși, geamurile și ramele acestora, chedere, lateralele interioare, spatele cabinei șoferului, suporturile de plastic și metal ai scaunelor, burduful și veranda burdufului). Soluții de curățat profesional (umed, aspirat, chimic etc) vor trebui aplicate și în cazul tapițeriei scaunelor, a boxei care adăpostește compartimentul motor (partea dinspre salon), a podelelor, plafonului interior, turelor de aerisire, capacelor de vizitare a interiorului autobuzelor, dar și a sistemelor de încălzire de sub scaune, a radiatoarelor și aerotermelor.

Valoarea contractului scos la licitație este estimat la 374.000 de lei, fără TVA. Firmele interesate au termen de depunere a ofertelor ziua de 11 ianuarie 2019.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Sanepidul

Acum 2 ani

Dar vitrinele frigorifice de la piata taraneasca organizata la Sala Transilvania, care stau tot timpul in praf si vant langa un perete al salii, sunt oare dezinfectate ? Ca nu ii vad eu pe comercianti sa vina cu detergenti si apa si sa le spele...DSV si DSP ce zic ? Merge si asa ?
Raspunde

mihai

Acum 2 ani

E nevoie urgenta de o "curatare profesionala" si prin unele insitutii ale statului!
Raspunde

Cornel Bulãu

Acum 2 ani

O idee buna. Pe cand o dezinsectie la palatul parlamentului ? Ca e plin de gandaci rosii.
Raspunde

...

Acum 2 ani

Daca dai acolo cu substante anti-gandaci o sa crape toti, de toate culorile nu numai aia rosii. Din pacate nu ai voie sa faci dezinsectie acolo
Raspunde

Dracu

Acum 2 ani

Un calcul sumar arata cca 10 lei de autobuz. Sunt curios cine face asta pentru atat de putin...
Raspunde

Elvis

Acum 2 ani

Cred ca ai gresit calculul...
Raspunde

Alex

Acum 2 ani

Grea aritmetica asta! Sau esti un carcotas rau intentionat.
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

atentie la autobuzele noi turcesi otokar! la bucuresti sint probleme cu ele,sint stiri,da poate fi ceva adevarat
Raspunde

Radu

Acum 2 ani

Alea din Bucuresti sunt turcesti, turcesti ca sa zic asa. De asta au si nenumarate probleme de tot felul. De bine , de rau astea din Sibiu sunt turcesti, dar in sensul de asamblate sau fabricate in Turcia sub marca Isuzu cu motoare americane Cummins.( asa cum sunt si Mercedesurile din Cluj, Mercedes dar de Turcia, mai slab decit Mercedes Germania, dar mai bun decit no name-ul bucurestean Otokar) In Romania doar Bucurestiul a cumparat Otokar. Isuzu asa cum sunt in Sibiuau cumparat mai multi in Romania: Iasi, Brasov, Constanta si altele
Raspunde

Vlad

Acum 2 ani

Nesimtit e romanul sibian al zilelor noastre.....ii cumperi, in sfarsit, autobuze noi, si el incepe sa pape ceva maro: ba ca nu sunt de firma, ba ca au probleme in alte orase, culmea, ba ca...etc..brusc, toti sunt experti auto... O spune unul nascut in Sibiu, care a circulat cu alea vechi de s-a saturat...
Raspunde

Veorik Gandacila

Acum 2 ani

@ lol, sunt proasta... ma cheama veorik ! dar te conduc ! @ vlad isi dau si oamenii cu parerea, doar asta e internetul. sau tu vrei pareri la unison ca la PCR ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus